Iaşi: De la cumpărături la spital din cauza caniculei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi botoşăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au stat prea mult în soare. Doctorii recomandă în perioadele caniculare să beţi minim doi litri de lichide pe zi, să purtaţi îmbrăcăminte lejeră şi să evitaţi deplasările şi expunerea la soare.

O familie din Botoşani au ajuns la spital din cauza caniculei. „Cei doi botoşăneni au necesitat măsuri terapeutice de urgenţă, după ce au fost expuşi la soare mai multe ore în timpul cumpărătorilor prin Iaşi. Mai multe persoane afectate de căldură au avut nevoie de asistenţă  medicală la primele ore ale dimineţii. În general sunt persoane vârstnice, cu afecţiuni cardiovasculare asociate, pe care temperatura crescută  le-a răpus pe stradă", a precizat Tudor Ciuhodaru, doctor în cadrul Spitalului „Sf. Spiridon".

Acesta a precizat că la spital au ajuns şi câţiva tineri cu arsuri produse după expunerea prelungită la soare.

Medicii recomandă ca în această perioadă să beţi minim doi litri de lichide, să mâncaţi fructe şi legume, să evitaţi deplasările în aglomeraţie, expunerea la soare, efortul fizic intens şi să nu consumaţi cafea, ceai, cola, alcool.

În caz de apariţie a manifestărilor legate de expunerea la căldură (crampele de căldură, insolaţia, epuizarea) se recomandă odihna în spaţiul umbrit şi răcoros, consum de lichide, scăderea temperaturii corpului. Dacă manifestările nu dispar sau se agravează sunaţi la 112 sau îndreptaţi-vă spre cea mai apropiată Unitate de Primire Urgenţe", a menţionat medicul Tudor Ciuhodaru.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite