Iaşi: Cursuri de vară pentru artişti în devenire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe timpul verii, Ateneul Tătăraşi le oferă celor mici cursuri săptămânale de pictură, balet, teatru, chitară, orgă sau şah. Până acum, zeci de părinţi şi-au înscris copiii.

Conducerea instituţiei de cultură a profitat de perioada de vacanţă şi a venit în sprijinul părinţilor şi bunicilor care doresc să le ofere copiilor o modalitate utilă de petrecere a timpului liber şi să-i desprindă din faţa calculatorului.

„Am oferit o alternativă de educaţie pentru cei mici pe perioada vacanţei. În acelaşi timp, copiii îşi pot găsi o cale de urmat pe viitor sau chiar o profesie. Afluenţa de părinţi este foarte mare şi copiii sunt mulţumiţi“, ne-a spus Petrică Andrieş, directorul Ateneului Tătăraşi.

Micuţii din Iaşi pot merge la singurul curs gratuit pus la dispoziţie, cel de iniţiere în tainele şahului. În fiecare marţi şi joi, între orele 17.00 şi 20.00, dar şi sâmbăta şi duminica între 9.00 şi 13.00, pasionaţii pot învăţa cel mai cunoscut joc de logică.

Preţurile variază între 50 de lei şi 100 de lei

Patru dintre cursurile puse la dispoziţie costă câte 50 de lei pe lună. La cursurile de chitară, începătorii pot veni în fiecare joi, de la 16.00 la 17.30, urmaţi de cei cu un nivel intermediar de pregătire.

Vinerea, între 18.30 şi 20.00, este rândul avansaţilor să-şi perfecţioneze talentul la chitară. Cursurile de pictură se ţin vinerea, în intervalul orar 16.00-18.00, iar cele de dans sportiv sunt organizate marţea şi joia, între 16.00 şi 18.30.

Mai scumpe, dar la fel de căutate sunt cursurile de fotografie care costă 100 de lei pe lună şi care se ţin în fiecare seară de luni.

Cursurile de balet sunt 60 de lei, sunt organizate miercuri şi vineri, iar cele de teatru costă 70 de lei şi se ţin în fiecare sâmbătă. Pentru ca părinţii să fie siguri de investiţia lor, iar copiii să rămână cu ceva din ce au învăţat, conducerea instituţiei a adus numai instructori specializaţi.

Cursurile de balet, de exemplu, sunt asigurate de o balerină de la Opera Română, care pregăteşte 30 de copii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite