Iaşi: Coridorul „green light“, nefuncţional după patru luni de la inaugurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii oraşului continuă să aibă probleme pe traseul Civitas, între Agronomie şi Tudor Vladimirescu, deoarece în patru luni de la implementare, semafoarele nu se sincronizează.

Edilii au reglementat defecţiunile pe tronsonul Rond Agronomie-Piaţa Eminescu - staţiaBucegi. Cu toate acestea, din Târgu Cucu şi până în Tudor Vladimirescu, sistemul „green light corridor“ încă nu funcţionează.

Iaşi: Ajustări la semafoarele de pe coridorul Civitas

„Am introdus acest sistem de management al traficului pentru a-l fluidiza prin schimbarea automată a culorii verde. La început au fost nişte probleme, acum trebuie să mai rezolvăm tronsonul dintre Bucegi şi Tudor, cu întârzieri din cauza lucrărilor la liniile de tramvai dinTârgu Cucu“, a spus MihaiChirica, directorul tehnic al Primăriei.

Prin proiectul european Archimedes, 75 de autobuze au fost dotate cu sisteme GPS, pentru ca semafoarele să-şi schimbe automat culoarea în momentul în care se apropie de intersecţii.

Din luna iunie, atunci când au fost montate aceste sisteme, şefii din Palatul Roznovanu au avut probleme cu instalarea lor, după care le-au ajustat pentru ca trasmisia să fie realizată prin fibră optică. Pe oridorul Civitas, 15 intersecţii au fost dotate cu 54 de camerede tip radare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite