Iaşi: Corduneni plimbaţi degeaba între sala de judecată şi celulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Tofan, Adrian Corduneanu şi Iulian Bogdan la proces
Bogdan Tofan, Adrian Corduneanu şi Iulian Bogdan la proces

Procesul interlopilor ieşeni este amânat la nesfârşit pe motive de procedură. În aproape şase luni, magistraţii de la Baia Mare nu au reuşit să adune în aceeaşi sală toţi inculpaţii, avocaţii şi părţile civile.

Procesul Cordunenilor, acuzaţi de spălare de bani, trafic de persoane, şantaj şi înşelăciune, are toate şansele să dureze câţiva ani.

La aproape şase luni de când au fost trimişi în judecată, cei 27 de membri ai reţelei nu au dat nici măcar o declaraţie în acest dosar. Practic, în cinci termene la Tribunalul Maramureş, nu au fost în aceeaşi sală toţi inculpaţii, avocaţii, victimele şi reprezentanţii băncilor prejudiciate.

Din iulie până acum, dosarul a fost amânat fie pentru că nu erau toate cele 27 de persoane, iar cele prezente doreau să-şi angajeze avocaţi, fie pentru că lipsea dosarul sau că nu au venit toate părţile vătămate. La o parte din victime nu a ajuns citaţia, iar altele şi-au schimbat domiciliul sau nu au dorit să vină.  Judecătorii de la Baia Mare au amânat chiar ieri procesul Cordunenilor pentru 25 ianuarie.

Profit de 1,6 milioane de euro de pe urma hoţilor

„Din punctul meu de vedere nici după un an nu va fi procedură completă. Dosarul este amânat din cauza Codului de Procedură Penală şi a modului greoi de citare. Judecătorul face toate eforturile“, a declarat Bogdan Tufeanu, avocatul lui Marian Vasiliu.

Una dintre cele mai importante „afaceri“ ale clanului era reţeaua de hoţi, de pe urma căreia interlopii ar fi obţinut un profit de 1,6 milioane de euro. Cele 12 persoane arestate au fost transferate la Penitenciarul Gherla în vara acestui an.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite