Iaşi: Convorbirile costisitoare l-au adus în faţa procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De pe telefoanele primite de ieşean s-au făcut apeluri către destinatari din Sierra Leone (Arhivă)
De pe telefoanele primite de ieşean s-au făcut apeluri către destinatari din Sierra Leone (Arhivă)

Un ieşean anchetat că s-ar fi folosit de împuterniciri false de la firma tatălui său ca să încheie contracte cu două firme furnizoare de servicii de telefonie mobilă va ajunge în faţa judecătorilor.

Edward Dima (30 de ani) din Iaşi este acuzat de fals şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Oamenii legii susţin că în urmă cu doi ani ieşeanul ar fi dorit să înfiinţeze o firmă de pază şi protecţie. Pentru că avea cazier, mai spun anchetatorii, tânărul ar fi apelat la ajutorul tatălui său şi al unui amic al acestuia pentru deschiderea societăţii. 

Apeluri în Sierra Leone
şi Liechtenstein

La începutul anului 2009, Dima Edward ar fi falsificat două împuterniciri prin care administratorii societăţii îl mandatau să încheie în numele firmei contracte de telefonie mobilă. Pe 17 februarie 2009, ieşeanul ar fi folosit una dintre hârtii pentru a face un contract cu o firmă de profil de la care a primit şapte mobile, cu SIM-urile aferente. De pe acestea, mai spun anchetatorii, s-ar fi realizat convorbiri de peste 7.000 de lei într-o singură lună. În aprilie, se mai arată în actul de trimitere în judecată întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal, Edward  Dima ar fi folosit şi a doua împuternicire, pentru a încheia un contract cu o altă societate de telefonie mobilă şi internet. De această dată, ieşeanul ar fi primit 26 de aparate.

De pe acestea, susţin oamenii legii, în mai puţin de o lună s-ar fi iniţiat convorbiri telefonice de 862.291 de lei. Anchetatorii spun că destinatarii apelurilor se aflau în Sierra Leone, Liechtenstein, Austria, Italia şi România.

Oamenii legii nu au putut stabili însă cine au fost iniţiatorii apelurilor şi nici unde au ajuns aparatele de telefonie mobilă, ieşeanul refuzând să dea declaraţii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite