Iaşi: Mandate de arestare preventivă în cazul contrabandei cu ţigări şi alcool (UPDATE VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea de amploare a procurorilor DIICOT şi ofiţerilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) a avut loc ieri dimineaţă.Zeci de persoane din judeţele Moldovei, suspectate că ar fi făcut contrabandă cu ţigări şi alcool, au fost audiate până astăzi dimineaţă la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

20.30 Magistraţii Tribunalului Iaşi au respins propunerile de arestare preventivă formulate de procuroii DIICOT Iaşi pentru trei dintre cele zece persoane reţinute marţi seară. Pentru restul grupului s-a luat măsura arestării preventive pentru 29 de zile. "Singura femeie reţinută din grup a fost arestată preventiv deşi am arătat că în câteva zile urmează să se opereze. Am declarat recurs", a precizat avocatul Bogdan Tufeanu, apărătorul Margaretei Pandele.

17.17 Zece persoane din cele audiate au fost aduse la Tribunal cu propunere de arestare preventivă, acestea aflându-se acum în sala de judecată.

Procurorii DIICOT Iaşi spun că prejudicul adus statului român prin neplata taxelor şi accizelor ar fi de aproximativ 400.000 de lei. În urma celor 49 de descinderi în judeţele Iaşi, Bacău, Vaslui, Neamţ şi Botoşani au fost confiscate 80.000 de pachete de ţigări, peste o tonă de alcool, sume importante de bani, dar şi trei autoturisme de lux şi două microbuze. Oamenii legii au mai descoperit şi 2.000 de petarde tip rachetă.

Vezi imagini de la acţiunile oamenilor legii pentru anihilarea reţelei :

09.40 Cel puţin şapte persoane reţinute de procurorii DIICOT în urma audierilor vor fi aduse astăzi la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Procesul este programat să înceapă după ora 12.00. Persoanele reţinute sunt suspectate de săvârşirea mai multor infracţiuni printre care spălare de bani, contrabandă, deţinere în afara antrepozitului de produse accizabile. Printre cei reţinuţi se află şi o femeie. „Consider că măsura reţinerii sale este exagerată, mai ales că starea sa de sănătate este precară“, a spus avocatul Bogdan Tufeanu.

Ora 00. 10 Anchetatorii au făcut ieri 47 de percheziţii în judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Botoşani şi Vrancea şi zeci de persoane au fost ridicate direct din pat şi aduse la audieri.

Potrivit unor surse judiciare, membrii reţelei ar fi comercializat ţigări şi alcool de contrabandă. Ţigaretele ar fi fost aduse din Republica Moldova şi Ucraina.

Nucleul grupării ar fi fost la Târgu Frumos, de aici fiind şi cele mai multe persoane aduse la audieri. Printre acestea se numără şi Remus Chiriac, Maria Pandele, Ioan Pandele.

Cel din urmă a mai fost în atenţia oamenilor legii în decembrie 2009 când la locuinţa lui s-au găsit 2.101 de pachete de ţigări şi aproape 3.000 de cutii cu petarde şi artificii.

Până dimineaţă cel puţin cinci persoane din cele aduse la audieri au fost reţinute de procurori pentru 24 de ore.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite