Iaşi: Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“, în sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii de la „Racoviţă“ au intrat la ore
Profesorii de la „Racoviţă“ au intrat la ore

Unul dintre cele mai importante colegii din judeţ sărbătoreşte zilele următoare 46 de ani de la înfiinţare.

Timp de cinci zile, elevii şi profesorii Colegiului Naţional „Emil Racoviţă" vor sărbători cei 46 de ani de existenţă a instituţiei de învăţământ. „La ceas aniversar, elevi şi profesori se întâlnesc spre a omagia tradiţia şcolii în cadrul unor activităţi diverse, derulate în perioada 15 - 19 noiembrie. Dezbaterile pe probleme sociale, politice şi literare, concursurile de creativitate, concertul de muzică folk, seria de întâlniri cu personalităţi ale cetăţii vor constitui tot atâtea momente de emulaţie intelectuală, de dialog şi schimburi de opinie sau de expresie artistică", a precizat prof. Seryl Talpalaru, directorul Colegiului.

Astfel, procurorul Iulia Diaconu, medicul Tudor Ciuhodaru, scriitorul Dan Doboş sau conf. dr. Adrian Grozavu, prodecanul Facultăţii de Geografie şi Geologie din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza" sunt cei care vor veni să prezinte în faţa elevilor probleme de actualitate în următoarele zile.

În ultimii patru ani, Colegiul a reuşit să se menţină în topul primelor zece licee din ţară. Din 2001 aici funcţionează şi Centrul Judeţean de Excelenţă pentru Tineri Capabili de Performanţă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite