Iaşi: Cinci tramvaie implicate în accidente rutiere în doar câteva ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zi neagră pentru vatmanii de la Regia Autonomă de Transport Public (RATP) Iaşi. De la primele ore ale dimineţii un tramvai s-a ciocnit de o maşină în zona Billa, pentru ca în următoarele trei ore, alte patru tramvaie să fie implicate în incidente asemănătoare. Ultima maşină lovită a fost chiar cea a Poliţiei.

Primul incident în trafic s-a petrecut la ora 7.50, când, spun reprezentanţii RATP, o şoferiţă nu a acordat prioritate tramvaiului 132, la Billa. La 8.10, în zona Pădurii, tramvaiul 302 a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma impactului, vagonul a fost retras de pe traseu pentru că i se spărsese o lampă.

Seria neagră a coliziunilor a continuat cu un incident în Tudor Vladimirescu. Tramvaiul 320 a fost lovit de un utilaj al RAJAC, după cum spun reprezentanţii regiei. Vagonul şi maşina mergeau în paralel când şoferul utilajului ar fi tras brusc stânga de volan. „Buldo-excavatorul a intrat în uşa numărul unu a tramvaiului. pagubele materiale au fost majore“, a spus Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP Iaşi.

Al patrulea incident s-a petrecut la 10.10, la intrare în cartierul Bularga. „Un autoturism VW mergea în paralel cu tramvaiul. Şoferul a crezut poate că are timp să treacă în faţa tramvaiului. Nu a fost aşa. Autoturismul a fost grav avariat. Din fericire nu au fost victime“, a mai spus Adrian Mihai.

După aproximativ 50 de minute, un alt tramvai, de această dată în Canta, a fost impălicat într-o coliziune cu un autoturism. De această dată, maşina aparţinea chiar Poliţiei. „Cu siguranţă autorităţile vor stabili cine a fost vinovat dar vatmanul mi-a spus că şoferul maşinii de Poliţie ar fi frânat să vireze stânga spre căminele d enefamilişti, şi că nu a mai avut timp să oprească tramvaiul“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al regiei ieşene.Din fericire, chiar dacă primele patru accidente s-au produs la ore de vârf, când tramvaiele erau pline cu călători, nu a existat nicio victimă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite