Iaşi: Chef şi donaţii de sărbători pe bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi şefii din CJ îi vor întâmpina anul acesta pe colindători
Toţi şefii din CJ îi vor întâmpina anul acesta pe colindători

Şefii judeţului au alocat 50.000 de lei pentru Sărbătorile de iarnă, cea mai mare parte din sumă fiind pentru mese festive. Edilii au majorat sumele pentru petreceri, dar nu şi cele pentru cadourile colindătorilor şi urătorilor.

Şefii judeţului au alocat din bugetul Consiliului Judeţean o sumă similară cu cea din 2009, chiar dacă este un an „de austeritate", cum susţin aceştia. Autorităţile vor cheltui 7.800 de lei pentru cadourile copiilor salariaţilor şi încă 20.000 de lei pentru colindători şi urători. CJ mai cheltuie 7.800 de lei pentru felicitări, plicuri, agende şi pixuri personalizate, aşa cum obişnuieşte în fiecare an.

Chiar dacă este o perioadă de criză, CJ nu uită de luxul propriu, alocând 14.000 de lei pentru trei mese festive organizate pe 22 decembrie, cu ocazia comemorării Victoriei Revoluţiei Române, în Ajunul Crăciunului pentru consilierii judeţeni şi salariaţii din CJ şi pentru media ieşeană. Preţurile la mesele festive sunt majorate faţă de anul trecut, cu până la 1.000 de lei.

Imagine pe cadourile colindătorilor

Bugetul estimativ pentru organizarea Serbătorilor de iarnă şi a Anului Nou a fost aprobat ieri în şedinţa de CJ. O parte din aleşii judeţeni au contestat că preşedintele obişnuieşte să plătească grupurile de colindători fără a fi însoţit de vicepreşedinţi. „Anul trecut, vicepreşedinţii au fost nevoiţi să plătească din buzunarele proprii colindătorii. Solicităm ca atunci când se înmânează banii, să fie şi vicepreşedinţii prezenţi", a propus consilierul judeţean Cristian Stanciu. „Cred că glumiţi cu asta. Şeful instituţiei se ocupă de obicei cu aşa ceva. Nu i-a împiedicat nimeni să fie prezenţi", a replicat Simirad.

Prime grase de Crăciun

Conform contractului colectiv de muncă, cei 190 de angajaţi ai CJ vor primi o primă de sărbători în valoare de 1.800 lei impozabili, la fel ca anul trecut. La Primărie, salariaţii încă nu ştiu dacă vor primi „o surpriză" de Crăciun, în condiţiile în care nici anul trecut nu au primit. „Nu cred că vor fi prime de sărbători. Contractul nostru colectiv de muncă nu mai este în vigoare", a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Cifră

1.800 de lei. Atât au primit salariaţii din CJ anul trecut, drept primă de sărbători.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite