Iaşi: Cercetat că ar fi dat mită ca să-şi salveze usturoiul (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ieşean s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită după ce i-ar fi dat unui poliţist de la frontieră suma de 2.000 de lei, pentru a nu-i fi confiscată o cantitate de 5.885 de kilograme de usturoi, în caloare de 40.018 lei.

Poliţiştii de frontieră au oprit joi seara,în localitatea Podu Iloaiei, un autocamion înmatriculat în Satu Mare, pentru un control de rutină. Oamenii legii au constatat că şoferul nu avea documente legae de provenienţă şi transport pentru aproape 6.000 de kilograme de usturoi, acestea aflându-se la proprietarul mărfii, care se afla într-un alt autoturism.

Când a ajuns la locul unde era oprit autocamionul, Mihai Chelaru (50 de ani), din Iaşi, le-a arătat poliţiştilor factura de însoţire a mărfii. Pentru că aveau suspiciuni asupra autenticităţii acesteia, oamenii legii i-au cerut şoferului şi proprietarului mărfii să-i însoţească la sediul Inspectoratului Poliţiei de Frontieră pentru a continua verificările.

Pe drum însă, susţin procurorii, Mihai Chelaru i-ar fi propus unui poliţist de frontieră să ajungă la o înţelegere şi să-l lase să plece cu marfa. Pentru că a fost refuzat, bărbatul ar fi insistat. Anchetatorii mai spun că în momentul în care omul legii a deschis portiera de la autoturismul de serviciu, Mihai Chelaru i-ar fi pus în buzunarul portierei suma de 2.000 de lei.

„Poliţistul de frontieră a închis şi asigurat autoturismul, apoi a adus la cunoştinţă superiorilor săi situaţia şi a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie, Serviciul Judeţean Iaşi. Flagrantul a fost realizat de o echipă formată dintr-un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi şi ofiţeri anticorupţie“, a spus Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite