Iaşi: Cel mai fioros vieţaş, ţinut în spatele gratiilor de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toader Covali, suceveanul închis pe viaţă în puşcărie după ce procurorii l-au acuzat de comiterea a patru crime, nu a găsit bunăvoinţă la judecătorii ieşeni.

Încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, Toader Covali a cerut recent să fie liberat condiţionat. Acesta a fost audiat în comisia specializată din penitenciar iar cererea sa a ajuns pe masa magistraţilor de la Judecătoria Iaşi. Din păcate pentru vieţaş, instanţa a decis să-i respingă solicitarea.

Citeşte şi: Exclusiv: Vieţaş cu patru crime la un pas de libertate

Potrivit legii, deţinutul poate formula o nouă cerere de liberare condiţionată peste şase luni", a explicat Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi.

Potrivit procurorilor, în anul 1993, Toader Covali şi-a omorât fiul şi soţia cu o secure. Găsit fără discernământ, bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Socola unde a cunoscut-o pe Manuela Ştefan. Împreună au fost transferaţi ulterior la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri.

Mărturie: „Covali a luat viaţa din mine"

În anul 1997, spun anchetatorii, pentru că a vrut să-l părăsească, Manuela Ştefan a fost ucisă de acesta cu un cuţit. Victimă i-a căzut şi asistenta Elena Gheban. Covali a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Pentru că în urmă cu patru ani Toader Covali a împlinit 60 de ani, potrivit legii, pedeapsa i-a fost comutată la 25 de ani de închisoare, bărbatul executând deja jumătate din aceasta.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite