Iaşi: În fiecare an un TIR le face praf casa (FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De aproape 16 ani, în casa familiei Ionaşcu de pe Şoseaua Bucium se izbesc maşini de mare tonaj. Oamenii s-au resemnat cu situaţia şi anunţă că nu mai vor să îşi refacă gardul pentru că va fi distrus din nou.

Primul incident a avut loc în 1994, când un TIR care căra pepeni a făcut praf casa familiei Ionaşcu, după ce a rămas fără frâne în virajul anterior.

„A trebuit să aruncăm şi frigiderul din cauza că îl buşiseră pepenii. Ne-am reconstruit casa fără nicio despăgubire", a povestit Iulia Ionaşcu (46 ani), proprietara locuinţei de pe Şoseaua Bucium, nr. 75.

image

De atunci şi până în prezent, accidentele s-au ţinut lanţ. Maşinile mici se izbesc aici cam una în fiecare an.

image

TIR-urile vin mai rar, dar sigur. Pe lista „greatest hits" mai este un camion cu fier vechi, care a nenorocit grădina familiei Ionaşcu.

image

Acesta a fost urmat de un TIR cu făină, dar şi de o cisternă cu melasă, care a inundat strada şi curtea. „A trebuit să spălăm noi melasa de pe drum că alunecau maşinile şi mai intra una în gardul nostru", a spus Iulia.

image

Piesa de rezistenţă a fost însă TIR-ul cu bere care a „fericit" pe multă lume.

image

„Aveam sticle de bere în bucătărie dar şi pe acoperiş. Vecinii s-au aprovizionat bine atunci. Chiar şi poliţiştii care au venit să constate accidentul şi-au luat bere în portbagajul maşinii", şi-a adus aminte Iulia Ionaşcu.

image

Ultima ispravă s-a întâmplat vineri dimineaţă, când TIR-ul condus de Gheorghe Tănase a intrat în balans după virajul de pomină din Bucium şi a deversat pe şosea 22 de tone de făină.

Vezi galerie foto şi video de la ultimul TIR care s-a abătut peste locuinţa familiei Ionaşcu.

O parte a sacilor au zburat şi către gospodăria familiei Ionaşcu, unde au rupt gardul. Cu o răbdare dobândită în ani de experienţe nefaste, oamenii au pus mână pe lopeţi şi mături şi au început să îşi cureţe curtea.

Deşi fac haz de necaz, oamenii s-au săturat de situaţie. „Deja nu mai are rost să ne facem gard pentru că o să ni-l distrugă sigur altcineva în viitor. Când am discutat cu autorităţile, ni s-a reproşat că aşa ne trebuie pentru că ne-am făcut casa în drum. Asta este o aberaţie, pentru că locuinţa aceasta este aici încă din secolul XIX, când pe aici era doar un canal, iar drumul trece pe lângă casa noastră abia de 40 de ani", a explicat Iulia.

Vezi ce spune Iulia Ionaşcu despre accidentele la care a asistat de-a lungul anilor:

Din 1994, pe Şoseaua Bucium au apărut indicatoare care cer şoferilor să reducă viteza şi au fost instalate nişte popice goale pe trotuar, care însă se dovedesc complet ineficiente în faţa unei maşini de tonaj. „Ar trebui să ne pună pe post de balustradă o şină de tren, numai aşa am mai avea un pic de siguranţă", a spus Iulia Ionaşcu.

Oamenii au totuşi puterea să mai zâmbească. „Nu m-aş supăra dacă următorul TIR care vine să fie plin cu bani sau măcar cu nişte gogoşari pentru iarnă", a încheiat Iulia.

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite