Iaşi: Cântăreţi de ocazie în cluburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o săptămână de lucru, petrecăreţii se relaxează în localurile din capitala Moldovei cântând melodii cunoscute. Serile de karaoke au câştigat în ultimii ani tot mai multă popularitate în rândul ieşenilor dornici de distracţie.

 Tinerii dornici să-şi arate talentul muzical umplu la refuz barurile din oraş dotate cu echipament karaoke, pentru a se simţi bine alături de prieteni. Fie că este vorba despre o ieşire de „team building“ sau pur şi simplu de o seară în oraş, opţiunea „karaoke“ este tot mai des aleasă.

Localurile ieşene specializate în astfel de evenimente s-au dotat şi cu o bază de câteva mii de melodii, pentru a putea satisface gusturile muzicale ale tuturor. „YMCA“, a celor de la The Village People, „Angels“, de la Robbie Williams, „Dancing Queen“ sau „Waterloo“ de la ABBA, „My Way“ a lui Frank Sinatra sau „Kingston Town“, de la UB40 sunt printre cele mai solicitate melodii la serile de karaoke din oraş.

Ceea ce-i atrage pe ieşeni la o astfel de întâlnire este faptul că, inclusiv cei care n-au avut şansa de a se naşte cu „ureche muzicală“ pot participa, spre deliciul prietenilor, la serile de cântat. În oraş, localurile în care ieşenii se pot distra interpretând melodiile preferate sunt numeroase, la fel şi oferta de cântece propusă. Fiecare bar are o bază de date cu aproximativ 7-8.000 de melodii.

Litere mari, ca să le vezi şi după 10 cocktailuri

Astfel, în clubul de pe bulevardul Mangeron, nr. 49, lângă Facultatea de Electrotehnică, DJ Manny şi Mc Donalds şi prietenii îi aşteaptă pe petrecăreţi în fiecare marţi şi joi de la ora 22.00 să-şi aleagă unul dintre cele peste 8.000 de cântece.

Administratorii localului se laudă cu sonorizare de ultimă generaţie, ecran cu video proiector cu litere puse special „să vezi versurile şi după 10 cocktailuri, să ajungi să te simţi ca marii artişti pe scenă, lăsând la o parte inhibiţiile şi incertitudinea că vocea ta nu este una de aur“, spun reprezentanţii localului.

Unul dintre cele mai îndrăgite localuri ieşene în care se organizează seri de karaoke este cel din spatele magazinului Super Copou.

„În fiecare marţi de la 9 jumătate seara îi aşteptăm pe doritori la seara săptămânală de karaoke. Intrarea este liberă, iar cei care doresc să aibă o masă rezervată trebuie să achite o consumaţie minimă de 15 lei de persoană“, spun reprezentanţii clubului.

Un alt punct de atracţie pentru amatorii de karaoke este clubul de strada Sf. Sava, de la nr. 10, din spatele Primăriei Iaşi. „Karaoke show“ este apelul din fiecare marţi, la ora 21.30-22.00. Intrarea este liberă.

Karaoke la tine acasă

Cei care nu sunt încă siguri pe calităţile lor vocale pot opta pentru „karaoke la tine acasă“. „N-o să mai cânţi în faţa oglinzii, la duş sau când ai căştile în urechi. Cel mai important e să ai iniţiativă: să-ţi chemi prietenii acasă sau oriunde doreşti şi apoi să nu uiţi să ne chemi şi pe noi“, spun reprezentanţii uneia dintre companiile din Iaşi specializată în sonorizarea de evenimente şi, mai nou, în karaoke la domiciliul clientului.

Cei care doresc să se distreze doar acasă, pot primi boxe, proiector şi microfoane, pe lângă o selecţie de 7.000 de piese.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite