Iaşi: Candidată: „15 ani m-am izbit de lipsa diplomei de Bac“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezente la proba orală de limba română au fost persoane care au terminat clasa a XII şi cu 15 ani în urmă, dar care nu au promovat Bac-ul. Complexată de lipsa diplomei, Maria Popovici şi-a luat inima în dinţi şi a venit să obţină note de trecere

În această dimineaţă s-a dat startul celei de-a doua sesiuni a examenului de maturitate la care au participat 85 de „picaţi".

Maria Popovici (31 ani) a absolvit Grupul Şcolar „Anghel Saligny" în 1995, dar a picat examenul de Bacalaureat la proba de matematică. Între timp s-a căsătorit, a făcut doi copii, a lucrat pe post de confecţioneră timp de trei ani jumătate, a terminat şi o postliceală sanitară, dar tot nu a putut renunţa la visul său de a urma cursurile Facultăţii de Farmacie.

Citeşte şi:

Iaşi: „Picaţii“ din vară au dat prima probă a Bac-ului

Iaşi: Promovabilitate de 55% la Bacalaureat

Iaşi: Bursa cotizaţiilor la protocolul de la Bac

Încă din liceu femeia se vedea studentă la UMF Iaşi. Anul acesta a decis să-şi dea Bac-ul pentru a-şi urma visul. Exemplu i-a avut pe colegii de la postliceală care depăşeau vârsta de 50 de ani. „Visul meu din liceu este să ajung la farmacie, dar timp de 15 ani m-am izbit de lipsa diplomei de Bacalaureat. Am prins curaj când am văzut persoane de 56 de ani care urmau cursurile unei postliceale şi mi-am zis că nici pentru mine nu e prea târziu ca să obţin diploma de Bac.  Dacă îmi ajută Dumnezeu să trec cu bine de examen vreau să fac Facultatea de Farmacie", spune candidata.

Femeia susţine că s-a descurcat la examenul de astăzi şi speră să continue pe aceeaşi linie şi la celelalte probe.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite