Iaşi: Candidat la titularizare: „Nu merită să înveţi atâta ca să fii profesor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii care au dat examen de titularizare aleg şcoala ca soluţie de avarie. O familie de cadre didactice abia îşi duce traiul de pe o zi pe alta cu veniturile pe care le obţine din învăţământ

Soţii Adina şi Constantin Bucşă au venit astăzi pentru a susţine examenul de titularizare. Adina a absolvit anul trecut Facultatea de Istorie, iar de şapte ani este suplinitoare de franceză în Dolheşti. Soţul său, Constantin, este de 13 ani suplinitor la educaţie fizică. Înainte de reducerea salarială cu 25% obţineau 1.700 de lei, din care trebuiau să achite ratele la casă, la maşină şi să crească doi copii.

CITEŞTE ŞI:

Doi candidaţi au fost prinşi cu fiţuici la examenul de titularizare

După reducere, familia Bucşă abia va face faţă datoriilor. „Nu merită să înveţi atâta ca să fii profesor. Eşti sfidat cu salariul de nimic pe care ţi-l oferă. În plus, mai trebuie şi să suporţi tupeul copiilor din ziua de azi. Dacă nu aş avea cei doi copii, aş pleca în străinătate fără regret", spune femeia.

Adina nu a avut noroc nici astăzi la examenul de titularizare. „Subiectele au fost acceptabile pentru cei care au avut timp să stea şi să înveţe. Eu, care am de crescut doi copii, nu am avut timp să învăţ şi după o oră am părăsit sala. Îl aştept pe soţ să iasă", susţine Adina.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite