Iaşi: Campionul la judo care lipeşte afişe (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlăduţ Simionescu, unul dintre cei mai buni judoka din ţară, se străduie de ani buni să îi atragă pe ieşeni la Naţionalele din Polivalentă, care vor avea loc de sâmbătă, de la ora 10.30.

De câţiva ani, Campionatele Naţionale de Judo pe echipe pentru sportivi sub 23 de ani se desfăşoară cu regularitate în capitala Moldovei. Cu toate acestea, în tribunele din Sala Polivalentă sunt ocupate numai de sportivii care-şi aşteaptă rândul pe tatami şi de prietenii ieşenilor de la clubul Politehnica. Asta în ciuda faptului că secţia de judo de la Poli Iaşi este a doua pe ţară.

Mâine şi poimâine, Sala Polivalentă va găzdui o nouă ediţie a Naţionalelor U23 pe echipe. Competiţia va începe sâmbătă, la ora 10.00, iar intrarea va fi liberă. Ca în fiecare an, Vlăduţ Simionescu, unul dintre cei mai promiţători judoka din ţară la categoria +100 kg, antrenat la Poli Iaşi de Petru Aniţoaie, face tot ce poate pentru ca ieşenii să bage în seama şi judo-ul.

„Sălile sunt pline la Oradea sau Arad când e concurs de judo. La Iaşi se adună lumea în sală şi la baschet, şi la box. Când e concurs de judo, se uită la tine doar mama şi tata. Ţi se pare că te lupţi la tine în sufragerie", spune Vlăduţ, care are un palmares impresionant.

La 20 de ani, este campion naţional la toate categoriile de vârstă şi la Cupa României. Deşi mai are trei ani la tineret, Vlăduţ este unul din cei opt olimpici din  lotul României, cu care a participat anul acesta la Cupa Mondială, Campionatul Mondial şi un Grand Slam, toate la seniori.

Nu în ultimul rând, rezultatele sale i-au adus titlul de cel mai prolific student al Facultăţii de Sport de la Iaşi. Cu toate acestea, în fiecare an, Vlad lipeşte afişe în tot oraşul şi dă mail-uri şi telefoane la cât mai multă lume pentru a chema lumea la concursurile de judo de la Iaşi.

Promovare contra-cost

Deşi se situează de ani buni în topul celor mai buni sportivi ieşeni, Vlăduţ şi ceilalţi campioni la judo din Iaşi sunt ignoraţi de presă. „În urmă cu doi ani, tatăl meu a fost nevoit să plătească cinci milioane de lei vechi ca o televiziune să mă invite la o emisiune. M-au întrebat mai mult despre moartea lui Marian Cozma şi abia la final am apucat să spun câteva cuvinte despre judo", povesteşte Vlăduţ.

Vezi mai jos poze de la meciurile lui Vlăduţ

image
image
image
image
image
image
image
image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite