Iaşi: Cabinetele medicilor de familie, luate cu asalt. Bolnavii: „În zilele în care doctorii au protestat ne-am luat tratamentul cu ţârâita“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii au stat la rând la uşile cabinetelor medicale
Ieşenii au stat la rând la uşile cabinetelor medicale

Începând de astăzi, medicii au reintrat în program normal, iar pacienţii au putut beneficia din nou de reţete, bilete de trimiteri şi consultaţii. Doctorii de familie susţin că au consultat şi 50 de bolnavi în loc de 20 câte ar trebui să facă pe zi potrivit contractului-cadru.

Ieşenii au format cozi interminabile la uşile cabinetelor de medicină de familie. După ce săptămâna trecută doctorii au refuzat să depună dosarele la Casa de Asigurări de Sănătate şi astfel şi-au îngheţat munca, astăzi au fost recuperate zilele pierdute.

Aşa se face că în mai puţin de trei ore, doctorul de familie Anca Deleanu a consultat 44 de pacienţi. „A fost buluceală de dimineaţă. De la 7.30 până la 10.00 am avut 44 de consultaţii. Pacienţii au fost cooperanţi. În momentul actual, nemulţumirile sunt în continuare pe criterii financiare. Am reluat activitatea din respect pentru pacienţii care au fost privaţi de serviciile medicale", spune doctorul Anca Deleanu, preşedinta Societăţii Medicilor de Familie din Iaşi.

image

Doctorul Anca Deleanu, preşedinta Societăţii Medicilor de Familie din Iaşi

Bolnavii, deşi pierd timp preţios la coadă sunt mulţumiţi că îşi primesc din nou reţetele şi biletele de trimitere.

Dorica Popa, pacientă

Dorica Popa nu-şi permite să cumpere tratamentul de care are nevoie

„Au fost zile de coşmar. Mi-au luat pastilele cu bucăţica de la farmacie pentru că dintr-o pensie nu-ţi permiţi un tratament corespunzător. Azi ceream o pastilă, mâine altele două şi astfel am luat tratamentul cu ţârâita", spune Dorica Popa (62 de ani).

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite