Iaşi: Burlea jr. şi doctoriţa Narcisa Ianopol urmăriţi penal după ce un pacient al Spitalului CFR a rămas fără vedere (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al Spitalului CFR, Lucian Burlea şi medicul Narcisa Ianopol vor fi cercetaţi într-un caz de malpraxis. Magistraţii au decis ca  pentru cei doi să înceapă urmărirea penală după ce Corneliu Nedelcu a reclamat că şi-a pierdut vederea la un ochi după ce a fost tratat la Spitalul CFR.

Ora 17.40 Doctorul Lucian Burlea, fostul manager al Spitalului CFR, susţine că nu este speriat de începerea urmăririi sale penale.

„N-am niciun fel de emoţie. Am avut o groază de plângeri penale care s-au finalizat cu litera A, adică cu inexistenţa faptelor. Din momentul în care mi s-a semnalat situaţia am luat măsurile care se impuneau şi anume întreruperea experimentului cu Avastin. Am fost oprit din avântul meu pentru că am fost demis, iar noua conducere a decis anularea măsurilor pe care eu le-am luat. Repet că nu mă tem de această decizie, eu cu domnul Corneliu Nedelcu am avut chiar o bună colaborare“, spune doctorul Lucian Burlea.

Ora 17.15 Corneliu Nedelcu este mulţumit de decizia luată de Judecătoria Iaşi şi speră să i se facă dreptate.

„Ne-am întors exact acolo de unde am plecat. Aceşti 2 ani pot fi consideraţi o vacanţă luată de doctorul Ianopol care a tărăgănat rezolvarea cazului. Consider că acum mi s-a făcut dreptate şi că lucrurile vor merge pe un făgaş normal. M-am judecat cu un doctor care avea un câştig de 600 de milioane de lei vechi pe zi“, spune Corneliu Nedelcu.

Ora 16.55 Medicul Narcisa Ianopol refuz să vorbească despre începerea urmăririi penale.

„Este o altă rezoluţie dată în acest caz. Nu doresc să discut cu dumneavoastră despre acest subiect. Ca idee doar, vreau să ştiţi că alta este rezoluţia. Nu mai pot vorbi că ţin o consultaţie“, a spus doctorul Narcisa Ianopol, contactată telefonic.

Ora 15.10 Corneliu Nedelcu (53 de ani), pacientul care a reclamat că a rămas fără vedere, a câştigat o primă bătălie cu medicul la care a fost tratat. Judecătoria Iaşi a decis ieri să admită plângerea bărbatului. Astfel, dosarul a fost trimis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi pentru începerea urmăririi penale pentru doctorul Narcisa Ianopol, Lucian Burlea, fostul director al spitalului, dar şi Asociaţiei Oftalmologilor Edelweiss şi Cabinetul Medical Ianopol Narcisa.

Drama lui Corneliu Nedelcu a început în 2009, după ce a fost supus unor experimente cu Avastin, fiind injectat în ambii ochi cu acest medicament care nu este recunoscut de Agenţia Naţională a Medicamentului.

Bărbatul a scos din buzunar 6.400 de lei în speranţa că vederea i se va îmbunătăţi, aşa cum l-a asigurat medicul Narcisa Ianopol. Tratamentul însă i-a agravat boala - retinopatie diabetică proliferativă moderată. Ieşeanul şi-a pierdut vederea la ochiul drept după ce a fost „cobaiul" doctorului Narcisa Ianopol de la Spitalul CFR Iaşi.

Citiţi şi:

Pacient din Iaşi orbit de doctor: „Medicii care te mutilează scapă mereu!"

După mai bine de un an de la plângerea întocmită, în 2010 a venit şi decizia autorităţii: medicul primar oftalmolog Narcisa Ianopol este sancţionată cu un avertisment. Abia anul acesta, în martie, doctorului Ianopol i s-a desfăcut contractul de muncă de la Spitalul CFR pentru că a continuat studiul clinic cu Avastin.

Corneliu Nedelcu a făcut plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi împotriva medicului care l-a tratat pentru înşelăciune, vătămare corporală din culpă şi primire de foloase necuvenite, iar în cazul lui Lucian Burlea pentru neglijenţă în serviciu. Ieşeanul a acuzat şi Asociaţiei Oftalmologilor Edelweiss şi Cabinetul Medical Ianopol Narcisa de înşelăciune şi vătămare corporală din culpă. Procurorii însă au dispus neînceperea urmăririi penale.

Legătura de cauzalitate între tratament şi eventuala urmare prejudiciabilă pentru integritatea corporală a persoanei vătămate rămâne la nivel dubitativ. Contravaloarea lor nu era achitată de pacient sub acest titlu, ci prin «donaţie» - care nu reflecta valoarea exactă a medicamentului, dar care constituia «sursa de finanţare». Ipoteza primirii de Ianopol Narcisa de sume de bani/foloase materiale, după adu­cerea la îndeplinire a procedurilor medicale la care era obligată în virtutea profesiei sale, nu s-a confirmat dincolo de orice îndoială", a precizat procurorul de caz. Corneliu Nedelcu a făcut însă plângere la Judecătoria Iaşi împotriva rezoluţiei sau ordonanţei de neîncepere a urmăririi penale, iar insatnţa i-a admis-o.

Citiţi şi:

Iaşi: Medicii de la Neurochirurgie, acuzaţi de malpraxis după ce o femeie a murit în urma unei operaţii

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite