Iaşi: Blocaţi în trafic către şcoală: Drum de 25 de minute făcut în aproape o oră (FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima zi de cursuri, numărul mare de maşini care a invadat străzile Iaşiului a facut ca mijloacele de transport în comun să se mişte de două ori mai lent la orele de vârf.

Reporterii „Adevărul" au urcat în autobuzul 41 care pleca la ora 7.20 din staţia CUG II. Deja toate locurile de pe scaun erau ocupate, iar prin spaţiul destinat călătorilor în picioare trebuia să te strecori cu atenţie.

Asta nu i-a împiedicat însă pe ieşenii care aşteptau în următoarea staţie să dea năvală înauntru, chiar dacă autobuzul a devenit astfel o cutie de sardele înghesuite la grămadă. „Trebuie să ajung la muncă. Dacă aş sta mereu să aştept un autobuz mai liber aş întârzia o oră", a justificat scurt Florica, contabil.

image

Chinul ieşenilor a continuat pe măsură ce numărul oamenilor care urcau în fiecare staţie era mereu mai mare decât cel al pasagerilor care coborau.

Vezi mai jos cum se înghesuie ieşenii pe treptele autobuzelor:

La acest disconfort s-a adăugat însă frustrarea aşteptării în coloană.

Vezi mai jos video cu ambuteiajul de pe pasarela Nicolina:

Întârziaţi în prima zi de şcoală

La urcare pe pasarela Nicolina, autobuzul în cauză a prins o coloană de maşini care începea tocmai din rondul Podu Roş. La vederea acestui ambuteiaj, o parte dintre elevii „captivi" în autobuz au pus mâna pe telefon.

„Fată, spune la profesor că întârziem vreo 20 de minute", a spus o tânără în numele unui grup de elevi care nu aveau nicio şansă să ajungă la Liceul „Vasile Alecsandri" până la ora 7.30 când începeau orele.

image

Alţi elevi îşi blestemau zilele pentru că nu şi-au luat măsuri de prevedere. „O să întârziem o oră din cauza traficului ăsta. Nu mi-am imaginat că o să se circule în halul acesta", a spus o elevă de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi".

Soluţia: pleacă cu o oră mai repede de acasă

Alţi tineri nu au aşteptat să se „ardă" în prima zi de şcoală şi au preferat să sacrifice o oră de somn. „Ca să ajung la ora 8.00 la şcoală m-am trezit de la 6.00 pentru că mi-am imaginat că o sa dureze aproape o oră drumul din Nicolina", a explicat Ştefania Hoşliag, elevă în Copou la Liceul „Garabet Ibrăileanu".

Vezi video cu aglomeraţia din interiorul autobuzului la orele de vârf:

După ce am oprit cronometrul la final, am constatat că drumul cu autobuzul din CUG II până în Rond Agronomie a durat precis 50 de minute. În contrast, acelaşi drum, pe traseul retur, dar realizat după vârful de trafic, a durat numai 25 de minute.

Şoferul autobuzului spune că nu se poate mişca mai repede la prima oră din cauza numărului mare de maşini şi calitatea proastă a drumurilor. „Săptămâna aceasta, cum a început şcoala, sunt o mulţime de maşini în trafic. Din cauza asta am mers bară la bară pe pasarela Nicolina iar semaforul din Târgu Cucu l-am prins de trei ori", a spus Gheorghiţă Cantea, şofer de autobuz.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite