Iaşi: Big Brother şi icoane gratis pentru pelerini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmeria Iaşi a stabilit traseul rândului de pelerini până la racla Sfintei Parascheva
Jandarmeria Iaşi a stabilit traseul rândului de pelerini până la racla Sfintei Parascheva

Autorităţile şi-au luat toate măsurile de precauţie pentru ca Sărbătorile Iaşiului de anul acesta să fie ferite de evenimente nedorite.

Pelerinii care se vor perinda pe la racla Cuvioasei Parascheva vor fi în permanenţă monitorizaţi de o cameră de supraveghere, iar pe străzile oraşului vor fi mobilizaţi 400 de poliţişti, unii dintre ei îmbrăcaţi în civil.

Aceştia vor fi ajutaţi de 150 de poliţişti comunitari şi 350 de jandarmi. Reprezentanţii uniformelor albastre au stabilit şi traseul rândului de pelerini din acest an. Acesta va începe de pe strada Sf. Andrei, va continua pe străzile Al. Ipsilanti, Morilor, Funcţionarilor şi Uzinei, terminându-se pe strada Mitropoliei.

Unde pot parca pelerinii care vin la Iaşi, de Sfânta Parascheva

Programul de astăzi a Sărbătorilor Iaşiului

Iaşi: Mandinga şi Viţa de Vie vor concerta în Piaţa Distracţiei

„Jandarmii vor intra în dispozitiv pe 9 octombrie, de la ora 19.00, iar Sfintele Moaşte vor fi scoase din catedrală dumincă, la ora 6.30. Cetăţenii vor beneficia de un punct de informare unde îşi vor desfăşura activitatea lucrători din cadrul Jandarmeriei, Poliţiei şi Poliţiei Comunitare“, a precizat căpitanul Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi.

Mii de pachete cu mâncare

Pelerinii vor primi gratuit o iconiţă cu reprezentarea sfintei şi a Sfântului Maxim Mărturisitorul, ale cărui moaşte vor fi aduse sâmbătă seara la Iaşi, din Grecia. „Fiecare pelerin va primi o iconiţă cu reprezentarea celor doi sfinţi ca o binecuvântare. Au fost pregătite câteva sute de mii de astfel de iconiţe“, a spus preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Clericii  au mai pregătit pentru credincioşi 25.000 de pachete cu hrană rece şi sute de mii de porţii de ceai cald.

Străzi închise în Centru şi Dacia

Pe 14 octombrie, vor fi închise străzile Palat şi Anastasie Panu în intervalul orar 16.00-22.00, dar şi Bulevardul Ştefan cel Mare.
De duminică, 10 octombrie, până pe 18 octombrie, vor fi închise străzile Costache Negri şi Bărboi pentru ca blănarii să-şi expună mărfurile, iar strada Sarmisegetuza va fi închisă circulaţiei de mâine, 7 octombrie, pentru micii şi berea din Piaţa Distracţiei.

De astăzi, va fi eliberată parcarea de la Cinema Victoria pentru Festivalul Internaţional de Film, iar sâmbătă şi duminică vor fi golite parcările de la Casa de Cultură a Studenţilor şi Romtelecom pentru Festivalul „Trandafir de la Moldova“.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite