Iasi: Bebeluşi expuşi la incendii, la „Elena Doamna“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Maternităţii „Elena Doamna“ din Iaşi a primit un avertisment din partea inspectorilor de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a lua măsuri urgente în privinţa prevenirii incendiilor.

Principala problemă cu care se confruntă spitalul este instalaţia electrică învechită, care poate pune în pericol vieţile nou-născuţilor. Maternitatea nu are nici plan de intervenţie în caz de incediu, obligatoriu într-o situaţie de urgenţă.


Fără bani pentru siguranţa nou-născuţilor


„Avem planuri de evacuare, hidranţi şi stingătoare. Saloanele sunt împărţite între pacienţi care se pot evacua singuri şi cei care au nevoie de ajutorul asistenţilor. Încă nu avem un plan de intervenţie pentru că este foarte costisitor“, a spus managerul Maricica Păvăleanu. Peste 8.000 de persoane se internează în fiecare an la „Elena Doamna“ şi 1.600 de bebeluşi iau naştere aici, pentru protecţia cărora spitalul nu poate face decât carpeli din cauza litigiului în care este implicat.

Cei mai expuşi sunt cei 15 nou-născuţi care stau singuri în saloanele de Anestezie şi Terapie Intensivă şi de la prematur. „Schimbarea instalaţiei electrice ne-ar costa 50.000 de euro, însă nu putem să obţinem finanţări deoarece spitalul este revendicat. Suntem blocaţi, nu putem să facem nici măcar reparaţii“, a mai spus Păvăleanu.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite