Iaşi: Bătrâna cu tumora de 10 kilograme pe abdomen este imobilizată la pat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aspazia Pavel, femeia de 75 de ani din comuna Gropniţa care are o tumoră imensă pe abdomen trăieşte din mila unei vecine. Septuagenara nu poate face absolut nimic, nici măcar să-şi gătească.

Aspazia Pavel este condamnată să stea la pat toată ziua din cauza tumorii care a ajuns să aibă o lungime de 70 de centimetri şi o lăţime de 50 de centimetri.

Cele 30 de găini pe care le are sunt hrănite de un fiu de-al ei sau de vecina Viorica Chelaru. Femeia nu îşi poate face cumpărăturile, nu poate sta în picioare şi nici nu se poate spăla. „Se târâie săraca, dar ameţeşte şi cade. Eu o spăl, la început nu stătea că-i era ruşine, dar acum am convins-o şi mă lasă să-i fac baie. Nu poate face absolut nimic pentru că nu poate merge din cauza tumorii", spune Viorica Chelaru.

Vecina este revoltată că niciunul dintre cei trei copii ai femeii nu vine să aibă grijă de ea. Bătrâna are o fată la Neamţ care a fost asistentă medicală, un băiat la Oradea care îi trimite periodic bani pentru butelie şi încă un fiu în Gropniţa de la care mai primeşte ajutor. „Am vorbit cu fiul ei care este în sat şi care-i divorţat să vină să stea cu mama lui ca să o mai ajute. S-ar putea să vină să-i mai dea o mână de ajutor. Este vorba aia că de bătrâni fuge toată lumea şi cam aşa este, dar e mama lui, trebuie să o ajute. El oricum mai trecea şi o scotea afară, îi mai hrănea păsările", spune vecina femeii.

Doctorii susţin că nu au mai întâlnit o tumoră de asemenea dimensiuni în toată cariera lor. „Am mai văzut tumori, dar niciodată nu m-am confruntat cu aşa o dimensiune, de o aşa amploare", spune doctor Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon".

Citeşte şi:

Iaşi: O femeie cu o tumoră de 10 kilograme pe abdomen a ajuns la spital UPDATE

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite