Iaşi: Bătrâna care s-a aruncat de la etaj nu-şi plătise întreţinerea de 10 ani (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olguţa Băbuşanu (65 de ani), femeia care s-a aruncat ieri după amiază de la etajul zece al unui bloc din Alexandru după ce a fost vizitată de un executor judecătoresc avea datorii la întreţinere de aproximativ 50.000 de lei. Vecinii susţin că femeia era o fire retrasă, dar că nu a creat niciodată probleme

Locuitorii din zonă sunt îngroziţi de gestul extrem la care a apelat femeia pentru că şi-a pierdut locuinţa. Luminiţa Pintilii locuieşte în blocul vecin cu cel de la care s-a aruncat bătrâna şi spune că a auzit o bufnitură puternică.

„Era cam ora patru şi ceva. Eram în bucătărie şi făceam temele cu băieţelul meu şi am auzit o bufnitură foarte puternică. Am ieşit la geam, dar nu am văzut nimic din cauza brazilor şi apoi am ieşit afară pentru că văzut Salvarea şi am zis că ceva nu e în ordine, nu a căzut ceva, ci cineva. Am ieşit afară şi am văzut o doamnă cu faţa în jos, pe copertina blocului şi au venit cei de la SMURD, au luat-o de acolo ruptă toată. Au stat aici Poliţia şi Salvarea vreo două ore şi ceva. Au luat probe, amprente, au verificat. Nu o cunoşteam, am văzut-o când au întors-o cu faţa, dar nu o cunoşteam", povesteşte Luminiţa Pintilii, martoră.

Citeşte şi:

Iaşi: O bătrână a sărit de la etajul 9 în timp ce era executată silit

Şeful de scară al blocului în care locuia Olguţa Băbuşanu spune că femeia era extrem de retrasă şi că din cauza datoriilor evita să meargă cu liftul pentru a nu întâlni cu vecinii.

„Era o femeie retrasă, nu avea pe cineva cu care să poată să comunice. Mergea numai pe scări, nu folosea liftul ca să nu se întâlnească cu oamenii şi să o întrebe de ce nu plăteşte. Ea din 2000 nu a mai plătit, nu a avut nici utilităţi, gaz nu avea tras. Nu s-a adaptat la cerinţele blocului. Era singurul apartament trecut la pauşal. Am încercat să vorbesc cu ea, dar nu aveai cu cine. N-am avut niciodată probleme cu ea. Aşa era ea, retrasă", spune Mircea Ciornei, şef de scară.

Vecinii de palier susţin însă că Olguţa era o femeie care nu a creat niciodată probleme.

„O cunoşteam de vreo 32 de ani de când stăm aici. A fost o femeie bună, a lucrat la RAJAC pe post de contabilă. În ultimul timp a avut de plătit la întreţinere, a avut pensie mică şi a cam rămas restantă cu suma. Asociaţia a dat în judecată şi l-a dat la licitaţia şi l-a luat altcineva. Ea se ruga să o mai lase până pe 26, dar nu au mai lăsat-o. N-are soţ, copii, are doi fraţi, unul prin Copou şi unul prin Dacia. A fost femeie bună, ne-am împăcat foarte bine cu ea, nevasta mea îi mai cocea", spune Viorel Nistor.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite