Iaşi: Bate la porţile marelui AC Milan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Talentul şi profesionalismul ieşeanului Norris Ichim a fost remarcat de antrenorii italieni prezenţi la Milan Junior Camp. Puştiul este la fel de serios şi la învăţătură, dovadă că a reuşit să termine acest an şcolar cu media generală de 9,47.

De ce stai cu mâinile pe lângă corp? Ţi-e frig? Hai, loveşte mingea cu fruntea!“. Acestea sunt o parte din indicaţiile primite de Norris Ichim (11 ani) de la antrenorul său, Dorel Stafie (45 de ani), la antrenamentul de azi dimineaţă. De câteva zile, puştiul visează cu ochii deschişi la gândul că va merge timp de o săptămână la centrul de copii şi juniori de la clubul AC Milan. Pentru aceasta, Norris i-a impresionat săptămâna trecută pe antrenorii italieni prezanţi la Milan Junior Camp de la Bucureşti.

Selectat dintre 150 de puşti

Contrar aşteptărilor, tabăra organizată de centrul de copii şi juniori al puternicului club de fotbal AC Milan nu a avut ca scop pregătirea tinerelor talente. Italienii au avut sarcina de a le evalua potenţialul celor 150 de puşti români din toată ţara.

image

Norris alături de Dorel Stafie, antrenorul său de la Noua Generaţie Iaşi

„De multe ori am avut impresia că nu ne urmăreşte nimeni de pe margine. Fiecare făcea ce vroia. Unii băieţi îşi vedeau de treabă, alţii se luau la întrecere care să ajungă primul la sticlele cu apă“, povesteşte Norris. Profesionalismul tânărului mijlocaş ofensiv ieşean şi-a spus cuvântul. El a fost selectat să participe la un stagiu de pregătire de o săptămână la baza ultramodernă de la Milanello, care a dat de-a lungul timpului fotbalişti precum Franco Baresi, Alessandro Costacurta sau Paolo Maldini, nume ce au intrat în legenda lui AC Milan şi pe care Norris va avea ocazia să-i cunoască în persoană. Puştiul ieşean a început fotbalul de la şase ani, la clubul Noua Generaţie.

„Tatăl său este cel care l-a adus la antrenamente şi l-a îndemnat să meargă la Milan Junior Camp. Are noroc să fie sprijinit puternic de familie“, a declarat Dorel Stafie, antrenorul care l-a pregătit dintotdeauna pe tânărul Norris. Având în vedere că niciun copil nu poate să fie sigur că va ajunge fotbalist, Stafie a insistat ca elevii lui de la Noua Generaţie să nu neglijeze şcoala. Aşa se face că Norris Ichim a ajuns în clasa a V-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, cu media generală pe anul trecut 9,47.

Cu picioarele pe pământ

Ca să facă performanţă atât la învăţătură, cât şi pe gazon puştiul depune eforturi susţinute pe două fronturi. Prima parte a zilei o petrece la şcoală, face o oră până acasă în Nicolina, după care tot atât tocmai în cealaltă parte a oraşului, către stadionul Tineretului din Aviaţiei.

Dacă în timpul anului şcolar are trei antrenamente pe săptămână, în lunile de vacanţă se pregăteşte zilnic. Deşi i s-a oferit o şansă imensă, tânărul mijlocaş ofensiv rămâne modest. „Cel mai mult îmi doresc să joc undeva. Voi munci şi mai mult până în septembrie, dar nu vreau să mă amăgesc singur“, a încheiat Norris.

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite