Iaşi: Bară la bară pentru avize de înmatriculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii aşteaptă zeci de minute ca maşinile să fie verificate de angajaţii RAR
Şoferii aşteaptă zeci de minute ca maşinile să fie verificate de angajaţii RAR

Chiar dacă au prelungit programul de muncă cu două ore, reprezentanţii Registrului Auto Român spun că nu fac faţă numărului de solicitări.

De aproape trei săptămâni, toţi angajaţii de la RAR Iaşi muncesc la foc continuu. „Până să se anunţe că taxa de poluare se va scumpi cu 50%, verificam în jur de 100 de maşini pe zi şi solicitările le rezolvam în maximum două zile. Acum însă avem aproape 180 de maşini pe zi, iar programările se fac şi cu două săptămâni înainte, chiar şi din afara ţării“, a explicat Octavian Varvara, şeful reprezentanţei RAR Iaşi.

Speranţa angajaţilor Registrului Auto este ca noile prevederi să nu fie introduse chiar de la 1 ianuarie 2011. „Este un volum foarte mare de muncă, motiv pentru care plecăm acasă în fiecare zi cu două ore mai târziu, dar chiar şi aşa nu facem faţă. Sperăm ca introducerea noilor taxe să fie amânată, cum s-a făcut şi în alţi ani“, a precizat Varvara.

„Ar trebui să fie o taxă pentru toţi“
Majoritatea ieşenilor care aşteptau azi să-şi verifice maşinile au spus că încearcă să evite noile taxe mai mari. „Am venit din Germania cu o maşină de 2.000 de euro. Ea este Euro 3, dar în ţară mi-o bagă la Euro 2, aşa că o să mai dau încă 1.000 de euro ca s-o pot înmatricula“, a spus Dumitru Paraschiţca din localitatea Războieni. Un alt motiv pentru care taxa de poluare este criticată de şoferii ieşeni este faptul că nu se aplică şi la maşinile care sunt deja în trafic.

„Eu vin cu o maşină Euro 4, care poluează puţin şi trebuie să plătesc în avans. În schimb, un hârb de 30 de ani, care poluează cu adevărat, este lăsat să circule fără nicio penalizare. Ar trebui să fie o taxă pentru toţi“, a spus Ioan Mihai.

Recomandări pentru şoferii care ajung la RAR
Pentru a mai reduce timpul de aşteptare, reprezentanţii Registrului Auto Român Iaşi au o serie de recomandări pentru şoferii care vor să-şi verifice maşinile. „Jumătate din maşinile care vin la noi sunt cele care au fost respinse la o primă evaluare. Îi rugăm aşadar pe proprietari să se ducă mai întâi la un service auto. De asemenea, mai pierdem mult timp cu curăţirea caroseriilor pentru a vedea seriile de la motor, aşa că ar fi bine ca lumea să-şi spele maşinile“, a spus Octavian Varvara.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite