Iaşi: Bani îngropaţi într-o clădire goală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o investiţie de aproape un milion de lei, clădirea nu a primit dotări din cauza unei Hotărâri de Guvern din 2010.

Clădirea care îşi ia ochii de pe strada Sf. Sava, în apropiere de Primăria Iaşi, stă neocupată de aproape un an. Este vorba despre noul sediu al Direcţiei Judeţene de Sport (DJS). Până în 2007, Direcţia a funcţionat într-un sediu situat lângă fostul patinoar de la intersecţia străzilor Sf. Lazăr şi Sf. Constantin. Deschiderea şantierului de la Palas în octombrie 2007 a dus la mutarea DJS în Hotelul Sport de lângă Sala Sporturilor. „Conform legii 69/2000, prin care o clădire cu destinaţie sportivă nu poate fi demolată fără ridicarea alteia în locul ei, am fost îndreptăţiţi să primim un nou sediu“, a explicat Ioan Bucu, fost director al DJS Iaşi.

Acest lucru s-a pus în practică prin Hotărârea de Consiliu Local 115/2007, care a desemnat ca noul sediu să fie într-o casă de pe strada Sf. Sava. „Imobilul aparţinea Primăriei. Licitaţia pentru reabilitarea acestuia a fost câştigată de ITELS Group SRL, care a finalizat lucrarea la 8 octombrie 2009 contra sumei de 833.922 de lei. Imobilul a fost acordat în folosinţă gratuită celor de la DJS pe 26 ianuarie 2010“, a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Iaşi.

S-au trezit în ultimul ceas
DJS continuă şi astăzi să funcţioneze în Hotelul Sport pentru că anul trecut nu a dispus de bugetul necesar dotării noului sediu. „Anul trecut s-a dat o Hotărâre de Guvern prin care numai clădirile noi beneficiau de fonduri pentru dotări. Cum sediul nostru apare în acte ca o clădire reabilitată, nu am primit bani. Sperăm că anul acesta lucrurile să stea altfel. Nici bugetul Direcţiei nu prevedea cheltuielile pentru racordarea la utilităţi“, a spus Ciprian Paraschiv, şeful DJS Iaşi. Clădirea va fi totuşi folosită la finalul acestei luni.

„Acum se realizează conexiunea la reţele de telefonie fixă şi internet. Noul sediu a fost înscris în codul de identificare fiscală al Direcţiei şi îl vom folosi de anul acesta, chiar dacă va trebui să utilizăm puţinul mobilier de care dispunem în prezent“, a încheiat Ciprian Paraschiv.

Finanţele Locale au sediu de şase luni
Doi ani au durat lucrările de consolidare şi reabilitare la imobilul în care a funcţionat Casa Judeţeană de Pensii, de pe strada Agatha Bârsescu, nr. 16. Chiar dacă recepţia a fost făcută în luna iunie, la capătul unei investiţii de 1,2 milioane de lei, clădirea a stat neocupată aproape jumătate de an pentru că Primăria nu a avut bani pentru mobilier nou.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite