Iaşi: Avocata acuzată de trafic de influenţă a plâns în faţa judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lacrimile avocatei Lileana Cremeniţchi, judecată pentru că ar fi cerut bani de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă trei judecători, nu i-au impresionat astăzi pe magistraţii Curţii de Apel Iaşi. Aceştia au decis să îi respingă ieşencei atât cererea de liberare pe cauţiune, cât şi cea de revocare a arestării preventive.

La primul termen al procesului, în care Cremeniţchi este judecată pentru trafic de influenţă, iar omul de afaceri Gheorghe Apopi, Nicolae Hogaş, director la Apopi& Blumen şi Dragoş Dascălu, director la SC Viarom Construct SA pentru cumpărare de influenţă, avocaţii au cerut restituirea dosarului la DNA.

Vă rugăm să observaţi neregularitatea şi nelegalitatea actului de sesizare. Vă solicităm restituirea dosarului la Parchet pentru refacerea urmăririi penale şi implicit a rechizitoriului", a spus Ionel Nechita, avocatul lui Apopi, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Iaşi. 

Avocaţii susţin că celor pe care-i apără nu li s-au prezentat toate actele din dosar, multe fiind secretizate. Aceştia au arătat că o parte din interceptări au fost obţinute în baza unui mandat, dat pentru Apopi, pe legea siguranţei naţionale.

Mai citiţi şi:

Iaşi: Avocata acuzată de trafic de influenţă speră să iasă din arest pe cauţine

Interceptări şoc în dosarul avocatei acuzate de trafic de influenţă

Potrivit procurorilor, pe 19 februarie 2010 Cremeniţchi Lileana, avocată în Baroul Iaşi, a cerut de la omul de afaceri Gheorghe Apoipi 15.000 de euro pentru a interveni la unii judecători ai Curţii de Apel Iaşi pentru a obţine o hotărâre favorabilă într-un dosar civil. În aceeaşi zi avocata ar fi primit de Nicolae Hogaş şi Dragoş Dascălu un avans de 30.000 de lei. Cremeniţchi a fost arestată de judecătorii bucureşteni în luna septembrie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite