Iaşi: Au dat bir cu fugiţii de la titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de candidaţi ieşeni la examenul pentru un post stabil în învăţământ au ieşit din sală cu trei ore mai devreme. Cei care s-au pregătit cel puţin un an pentru examen spun că proba scrisă a fost prea grea, în special la română şi istorie.

Stres şi nervi la proba scrisă a titularizării, la Iaşi. Sute de candidaţi care au vrut să obţină un post stabil  de profesor la o şcoală din judeţul Iaşi au părăsit sala de examinare după doar o oră din cele patru în care puteau să rezolve subiectele.

CITEŞTE ŞI:

Doi candidaţi au fost prinşi cu fiţuici la examenul de titularizare

Cel mai mult s-au plâns tinerii care şi-au încercat norocul pentru un post de profesor de română sau de istorie. „Am simţit că nu reuşesc să scriu astfel încât să iau măcar nota 7. Am cerut să mi se anuleze lucrarea, deşi am scris câteva ceva“, a declarat Andreea, care a terminat anul trecut Facultatea de Litere la Universitatea „Al. I. Cuza“ şi care este suplinitor la o şcoală din Hălăuceşti.

Catedră la oraş, doar în vis

Tânăra spune că, timp de un an de când este suplinitor, s-a pregătit intens pentru acest examen. Silviu Dulcianu, absolvent în 2009 a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Iaşi, şi-a încercat şi el norocul pentru un post titularizabil. „Nici nu visez să obţin un post la o şcoală din oraş. Totuşi, aş vrea măcar să reuşesc să obţin un loc la o instituţie de învăţământ din apropierea municipiului“, a declarat Silviu la ieşirea din sala de examen.

Bărbatul susţine că cel mai mare vis al lui este să fie antrenor. „În acest domeniu şansele sunt foarte mici. Vrei, nu vrei, trebuie să faci ceva. Am încercat astăzi să obţin o notă de trecere pentru a preda la şcoală“, a mai spus ieşeanul.

Contestaţii, pe 18 iulie

Şi candidaţii pentru un post de profesor de istorie s-au plâns de subiectele prea grele. „Am citit subiectele şi mi-am dat seama din prima că nu voi reuşi să trec examenul. Prin urmare, după o oră, am decis să părăsesc sala“, s-a plâns Adina Bucşă, suplinitor de zece ani la o şcoală din localitatea Dolheşti.

Ieşeanca a absolvit anul trecut Facultatea de Istorie. În acest an, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi a scos la concurs doar 29 de posturi titularizabile pentru şcolile din oraşul Iaşi.

Tot pentru acest examen, au mai fost puse la dispoziţie 153 de locuri la catedrele din judeţ. Şefii IŞJ susţin că în data de 18 iulie vor fi afişate rezultatele. Pe 18 şi 19 iulie se vor putea depune contestaţii, iar două zile mai târziu examinatorii vor da şi notele finale.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite