Iaşi: Au câştigat lupta cu banca în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi ieşeni au învins comisionul de risc la Judecătorie. Magistraţii au dispus restituirea banilor încasaţi şi anularea clauzelor abuzive.

Şase familii din Iaşi au câştigat în instanţă procesul cu cea mai reclamată bancă din ţară. Judecătorii au hotărât să admită acţiunile ieşenilor care doreau returnarea sumelor plătite pentru comisionul de risc şi anularea clauzelor abuzive din contractele încheiate cu Volksbank.

Are de primit 5.430 de franci elveţieni
Iulian T. a reuşit săptămâna trecută să învigă banca de la care a împrumutat bani. La sfârşitul anului 2010, ieşeanul şi soţia lui au dat în judecată Volksbank şi au cerut rambursarea sumelor reprezentând plata comisionului de risc, anularea acestei clauze şi a celei care reglementează ajustarea dobânzii. „Vă solicit să dispuneţi restituirea sumei de 5.430,99 franci elveţieni, plătită in virtutea clauzei nr. 5 lit. a din contract, clauză abuzivă, reprezentând comisionul de risc până la data introducerii acţiunii, precum şi restituirea comisionului de risc aplicat lunar la soldul creditului, calculat în continuare de la data introducerii acţiunii şi până la pronunţarea hotărârii judecătoreşti“, a precizat ieşeanul în acţiunea adresată instanţei.

La sfârşitul săptămânii trecute, Judecătoria Iaşi a admis acţiunea lui Iulian şi a soţiei lui. „Sunt decizii corecte pronunţate de către Judecatoria Iaşi, care constată înca o dată practica abuzivă a băncii în relaţia cu clienţii, în ceea ce priveşte comisionul de risc“, a declarat Florin Calistru, avocatul lui Iulian.

Poliţiştii aşteaptă încă verdictul
Alte cinci familii au câştigat procesele cu Volksbank. Însă deciziile nu sunt definitive, iar banca poate declara recurs. „Nu am cunoştiinţă de vreo astfel de decizie. Vă rog să luaţi legătura cu departamentul Comunicare de la Bucureşti“, a spus Costel Dubiţ, directorul sucursalei din Iaşi a Volksbank.

Aproximativ 50 de poliţişti şi poliţişti de frontieră din Iaşi au dat în judecată banca la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti şi au cerut anularea clauzelor considerate abuzive şi restituirea comisionului de risc. Procesele sunt încă pe rol. Mai multe familii care au dat în judecată Volksbank au câştigat procesele pe fond la Suceava, Piteşti, Caracal, Reşiţa, Craiova şi Judecătoria Sectorului 2.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite