Iaşi: Atenţie, studenţi! Se dărâmă Universitatea „Cuza“ (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul A al celei mai vechi universităţi din ţară a fost împrejmuit ieri dimineaţă cu o bandă galbenă pe care era lipit un anunţ în care trecătorii erau avertizaţi că există pericol de accidentare din cauza tencuielii care se desprinde de pe faţadă.

În corpul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" care are intrare exact în dreptul staţiei de călători funcţionează facultăţile Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi".

Conducerile ambelor instituţii de învăţământ superior spun că acel corp de clădire nu a fost niciodată consolidat, deşi este şi cel mai vechi.

image

Trecătorii erau avertizaţi de pericol...

image

...şi dirijaţi spre o altă intrare

„S-a depus zăpada în balconul de deasupra intrării şi cad bucăţi de tencuială pe scări. S-a decis ca temporar intrarea în acel corp să se facă fie pe scările principale de mai din vale, fie prin spate. Se desprind bucăţi de zid pentru că acesta este şi cel mai vechi corp al universităţii. Nu au fost făcute lucrări de consoliodare niciodată la el. Toţi banii din Ministerele Educaţiei şi al Culturii nu ar fi suficienţi pentru consolidarea universităţii", spune Vasile Işan, rectorul Universităţii „Cuza".

image

Unii au ignorat anunţul lipit

Reparaţii în interiorul corpului de clădire

Conducerea Universităţii Tehnice spune însă că s-au început anumite lucrări de reabilitare în interiorul corpului. „Am făcut unele reparaţii în interior, la Aulă, şi urmează să se lucreze şi la exterior. Cade un pic tencuiala, dar o să se repare", spune Ion Giurmă, rectorul Universităţii „Gh. Asachi".

Studenţii sunt speriaţi de anunţul făcut. „Este înfiorător ca o universitate de un asemenea prestigiu să se confrunte cu aşa nişte probleme. Ar trebui să se urgenteze reparaţiile până nu va fi vreo victimă", spune Ionela Airinei, studentă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite