Iaşi: Atenţie, părinţi! Locurile din clasele I sunt aproape epuizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorii de la unităţile de învăţământ din centrul oraşului şi-au ocupat 90% din locurile disponibile la clasa I cu două săptămâni înainte de înscrierea oficială. Mai multe şanse de găsire a a unui loc liber sunt în instituţiile din cartierele de periferie. Ministerul Educaţiei a decis ca startul la înscrieri să fie dat pe 3 martie şi să se încheie pe 6 mai.

Părinţii s-au grăbit să prindă un loc în clasa întâi pentru învăţăcei după doar câteva săptămâni de la începerea anului şcolar anterior. Aşa se face că în şcolile renumite locurile de la clasa întâi să fie ocupate aproape în totalitate, deşi înscrierile oficiale încă nu au demarat. „Au venit părinţi care s-au interesat de locuri la clasa I şi au fost trecuţi pe o listă. La ora actuală 90% din locurile pe care le aveam disponibile sunt ocupate. În ultimii doi ani am remarcat că am fost mai aglomeraţi. Mai putem primi copiii care fac parte din circumscripţia noastră", spune Carmen Lupu, directorul şcolii „Otilia Cazimir". Aceeaşi situaţie este întâlnită şi la Şcoala „B.P. Haşdeu". „Învăţătorii de la noi au primit deja opţiunile părinţilor pentru clasa I. Noi avem şase clase în corpurile B, E şi F şi încă câte una în corpurile C şi D. 80% din cele 200 de locuri pe care le avem la clasa I sunt ocupate", spune Ionel Nechifor, directorul şcolii.

Înscrieri online la clasa I

Ceva mai multe locuri libere sunt în unităţile de învăţământ din cartiere. Este şi cazul şcolii „Elena Cuza" unde sunt puse la dispoziţia prichindeilor 3 clase cu un total de 75 de elevi. Pentru a uşura munca părinţilor, aceştia au oferit posibiltatea înscrierii online a copiilor. Deocamdată sunt trecuţi ep listele învăţătorilor 34 de copii. „Suntem căutaţi aşa cum este o şcoală de cartier. Facem eforturi pentru a veni în sprijinul părinţilor astfel încât la doar câteva săptămâni de la deschiderea anului şcolar am lansat varianta înscrierii online a copiilor. Mai este timp, aşteptăm şi sperăm că se vor ocupa toate locurile", spune Paraschiva Mîrza-Leşan, directorul şcolii. La nivelul judeţului Iaşi sunt 275 de şcoli cu personalitate juridică care oferă 9.000 de locuri în clasa I.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite