Iaşi: Atac cu toporul filmat într-un magazin din centrul oraşului (VIDEO UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Barbu a fost reţinut şi dus cu propunere de arestare preventivă la instanţă
Vasile Barbu a fost reţinut şi dus cu propunere de arestare preventivă la instanţă

Imagini şocante surprinse de o cameră de supraveghere montată într-un magazin din centrul oraşului. Un bărbat este surprins în momentul în care atacă mai multe persoane din unitatea respectivă.

Ora 18.55 Magistraţii Judecătoriei Iaşi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Vasile Barbu, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

„Vom face recurs. Din declaraţia dată de clientul meu la instanţă rezultă că a fost împins pe scări şi insultat de doi tineri de la magazinul respectiv. S-a simţit umilit şi a reacţionat într-un mod care nu trebuia să se întâmple. Din punctul meu de vedere, domnul Barbu nu prezintă un pericol social. Din înregistrările video se vede că nu a avut reacţia unei persoane care să se fi pierdut cu totul cu firea. În plus, de atunci, nu a mai avut vreun incident“, a spus avocatul Eduard Boz, apărătorul lui Vasile Barbu.

Ora 17.55 Vasile Barbu (41 de ani) a fost dus cu propunere de arestare preventivă la Judecătoria Iaşi. „S-a reţinut în sarcina acestuia o infracţiune de ultraj contra bunelor moravuri şi una de lovire. A recunoscut fapta dar a ţinut să se precizeze că era într-o stare de tulburare. Totodată, a cerut să fie expertizat psihiatric“, a spus procurorul Irina Perjoiu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Bărbatul se află în acest moment la Judecătoria Iaşi. „Poziţia lui procesuală este de recunoaştere. Regretă enorm incidentul. Se pare că înainte de a fi intrat el în magazin, ar fi fost agresat fizic şi verbal de cei din unitatea respectivă“, a precizat avocatul Eduard Boz, apărătorul lui Vasile Barbu.

Ora 13.38: În urmă cu puţin timp, băiatul agresat cu o coadă de topor în magazinul din Piaţa Unirii a ieşit de la audieri.

„A intrat cu toporul şi a început să mă lovească. Mi-a fisurat osul în două locuri. A fugit când a văzut că am apăsat butoul de panică. Din câte am înţeles, bărbatul era însoţit de soţie şi de fata acestuia. Sunt în stare de şoc. Am auzit va rămâne liber pentru că deocamdată este suspectat de ultraj. Întrucât eu nu am încă certificatul de la Medicina Legală cu numărul de zile de îngrijiri medicale“, a declarat Codrin Gheorghiu, în vârstă de 25 de ani.

Tânărul a mai spus că l-a recunoscut pe agresorul său dintr-o serie de fotografii ce au fost prezentate de oamenii legii şi că, în momentul agresiunii, bărbatul respectiv era „foarte beat“.

„Am depus o plângere pentru că nu se poate ca în mijlocul oraşului să vii cu toporul“, a mai spus victima.

În acest moment, poliţiştii îl audiază pe principalul suspect de agresiunea petrecută în cursul zilei de marţi.

Ora 12.03: Incindentul, petrecut marţi, în jurul orei 19.30, este anchetat de Poliţie. Imaginile surprind un bărbat bine făcut care intră în magazin înarmat cu un topor. La un moment dat, acesta loveşte una dintre persoanele aflate în interior cu coada toporului, iar când un tânăr intervine este bruscat la rândul său de individ.

Vezi mai jos imaginile surprinse de camera de supraveghere

„Era foarte ameţit. A trecut prin faţa magazinului şi s-a împiedicat de un banner. Un prieten de-al nostru l-a prins să nu cadă şi el, probabil a avut impresia că a fost bruscat. A început să înjure. Am ieşit afară pentru a-l linişti întrucât nu mai puteam să ne înţelegem cu clienţii. În cele din urmă am reuşit să-l fac să plece. După vreo două ore jumătate s-a întors. Persoana vizată eram eu, iar persoana lovită a fost confundată cu mine", a spus un angajat de la magazinul cu pricina.

Potrivit acestuia, băiatul lovit cu coada toporului a suferit două fracturi şi s-a ales cu mâna în ghips, fiind necesare 45 de zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite