Iaşi: Aspiranţii la şoferie dau „testul frigului“ (Foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băncuţele de fier amplasate pe marginea drumului sunt reci şi neconfortabile
Băncuţele de fier amplasate pe marginea drumului sunt reci şi neconfortabile

Ieşenii care vor să obţină permisul de conducere susţin „traseul“ la marginea oraşului după ore întregi de aşteptare. Candidaţii sunt trimişi în „capăt Dacia“ unde nu li se asigură nici minimele condiţii şi urcă la volan obosiţi şi flămânzi.

Ieşenii care doresc să obţină permisul de conducere în prag de iarnă trebuie să vină la examen „înarmaţi“ cu multă răbdare şi haine foarte groase.

Aceasta deoarece, cei care reuşesc să treacă proba scrisă sunt transportaţi ulterior tocmai la marginea oraşului, în capăt Dacia, pentru „traseu“.

Rupt de civilizaţie, locul nu le oferă cursanţilor un minim de confort. Câteva băncuţe metalice stau răsfirate pe marginea rondului unde întorc tramvaiele. Vizavi, pe malul Bahluiului, pasc animale. Rafalele de vânt se înteţesc la intervale regulate şi fac ca frigul să devină de nesuportat pentru cei care nu ştiau ce-i aşteaptă.

Băncile metalice asigură „confortul“ aspiranţilor la titltul de şofer:

image

Un WC la peste o sută de oameni

„Am venit de dimineaţă, de la 8.00, şi am aflat că voi susţine examenul abia la ora 12.00. Până atunci, stau aici şi aştept. Am mâncat de dimineaţă şi sper să nu mi se facă foame, iar dacă voi avea nevoie să merg la baie, mă duc la WC-ul ecologic unde merg angajaţii RATP“, a spus Gabriel Toma, elev. Instructorii sunt revoltaţi de condiţiile de lucru şi de faptul că ucenicii lor trebuie să aştepte ore în şir în câmp. „Cei care dau traseul la amiază ajung să se urce în maşină leşinaţi de foame şi emoţii că nici nu mai văd pe unde merg“, s-a plâns Iordache Rusu, instructor auto. Aceştia susţin că locul de plecare din Dacia are o mulţime de neajunsuri.

„Până să pună acel WC, copiii se duceau săracii de partea cealaltă a malului. În plus, peste tot sunt gropi care ne strică maşinile. Gândiţi-vă că sunt zi de zi 30-40 de maşini de şcoală aici. Dacă tot ne-au trimis în capătul oraşului, puteau să asigure şi nişte condiţii omeneşti“, a spus şi Valeriu Sochircă, instructor auto. 

image

O soluţie ar fi suplimentarea numărului examinatorilor. „În fiecare zi sunt între 80 şi 100 de candidaţi care susţin proba la traseu şi în jur de 6 examinatori. Din păcate, nu putem suplimenta numărul acestora“, a spus comisarul Tudor Minea, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare.

Comisarul Tudor Minea este unul dintre examinatori:

Comisarul Tudor Minea este unul dintre examinatori

Din acest motiv, şeful serviciului îi sfătuieşte pe candidaţi să se pregătească foarte serios pentru această probă, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să revină.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite