Iaşi: Asociaţia „Gipsy Eye“, care promovează cultura rromilor, caută mesageri împotriva discriminării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia „Gipsy Eye“, în traducere „Ochi de ţigan“, caută 21 de voluntari care să se implice într-un proiect a cărui temă este lupta împotriva discriminării.

Prin derularea proiectului „Flash Mob for Roma“, tinerii şi elevii din cadrul acestei asociaţii vor să combată prejudecăţile potrivit cărora rromii sunt incapabili de a învăţa şi de a contribui la îmbunătăţuirea societăţii.

„Scopul proiectului nostru este de a oferi şansa colaborării dintre cele două comunităţi care deşi trăiesc alături, de multe ori se ignoră. Interacţionând prin schimbul de idei, păreri, lucrul în echipă, vor acumula  experienţe ce le vor fi utile în viaţă. Ne dorim ca tinerii să  vorbească unul despre celălalt din experienţa lor personală şi nu din ce au auzit, învăţat de mici  sau preluat din mass-media. Aşteptăm să participe cât mai mulţi tineri rromi la preselecţie“, a explicat Ionuţ Stan, membru fondator al Asociaţiei „Gipsy Eye“, absolvent al Facultătii de Economie şi Administrarea Afacerilor, la Universitatea „Al. I. Cuza“.

Proiectul „Flash Mob for Roma“ se derulează în toate judeţele din Moldova şi are o finanţare de 4.200 de euro de la Comisia Europeană, prin programul „Tineret în acţiune“.

„Intenţionăm să implicăm persoane care nu sunt familiarizate cu activităţile unui ONG, în special tineri rromi care nu au posibilitatea de a se afirma, fapt pentru care acest proiect va reprezenta o abordare inovatoare în special pentru tinerii direct implicaţi“, a declarat  Ionuț Tirsu-Macinoi, instructor „Gipsy Eye“ şi student rrom la Universitatea „Al. I. Cuza“.

Cei care vor să facă parte din acest proiect trebuie să completeze un formular de înscriere pe care îl vor găsi pe site-ul www.gipsyeye.com, să-l trimită pe adresa de e-mail GipsyEye2008@yahoo.com sau să sune la numărul de telefon 0757.154.715 şi apoi să se prezinte la preselecţie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite