Iaşi: Aproape 1.000 de studenţi au luat cu asalt Prefectura. Tinerii au scandat lozinci şi l-au huiduit pe ministrul Educaţiei (FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii de la facultăţile din Iaşi sunt nemulţumiţi de noua lege a educţaiei şi de tăierea subvenţiilor.

Citeşte şi:

Studenţii şi pensionarii au dat startul la proteste

Prefectul Iaşiului îmbrâncit de pensionarii protestatari

Ora 18.10: Studenţii ieşeni aşteaptă un răspuns de la ministrul Educaţiei Daniel Funeriu. Aceştia sperau ca protestul de astăzi din faţa Prefecturii să dea de gândit. Surpriză însă! Nu au primit nicio reacţie de la ministrul Educaţiei. „Ne-am aşteptat la o reacţie, dorim un dialog social. Nu am primit absolut nici un semn. Ar fi trebuit ca ministrul Daniel Funeriu să încerce să ia legătura cu noi. Nu ar fi trebuit să fim trataţi cu ignoranţă“, a spus Florentin Nacu, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, filiala Iaşi.

Studenţii şi-au început protestul la ora 13.00, imediat după ce aproape 400 de vârstnici şi-au strigat disperarea tot în faţa Prefecturii. „Vrem să ne menţinem aceleaşi drepturi care şi acum sunt aproape de zero. Ne vor fi reduse drastic subvenţiile la cantine, cămine şi alte spaţii din campusuri", a spus Vasile Constantinescu, student la Faculatea de Construcţii.

image


„Criteriul de admitere: tata=miliardar", „Vrem să învăţăm, nu să emigrăm", „Nu fura! Guvernul urăşte concurenţa" scria pe pancartele cu care au venit tinerii la protest.

image

Studenţii au huiduit şi au scandat şi lozinci împotriva ministrului Educaţiei Daniel Funeriu: „Funeriu, legea ta ne face de râs ţara", „Funeriu şi ai lui, criminalii statului".

image

Unul dintre protestatari a venit cu un pat de cămin, cu grilaj din metal şi o saltea ruptă, în faţa Prefecturii. „Nu le pasă de noi. Uitaţi cum stăm în cămine!. Dacă nu obţinem ce vrem, vom ajunge şi la Bucureşti în faţa Parlamentului", a spus un căminist de la Politehnică.

image

Vezi o parte din scandările studenţilor:

Tinerii şi-au luat recuzita şi au plecat din faţa Prefecturii în această după amiază, dar sunt decişi să meargă să protesteze la Bucureşti.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite