Iaşi: Ani grei de închisoare pentru interlopul Băcăuanu UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii l-au condamnat pe Cătălin Costea (32 de ani), zis Băcăuanu, la doi ani de închisoare pentru vătămare corporală dar l-au achitat pentru o acuzaţie de şantaj.

17.35 Ce spune avocatul Gabriela Grădinariu, apărătorul lui Costea, despre sentinţa Judecătoriei Iaşi: „Decizia de achitare pentru şantaj mi se pare foarte importantă. Consider că este începutul dreptăţii pentru clientul meu. Sper ca în continuare, în apel, să fie judecat dosarul şi nu numele“, a spus avocatul Gabriela Grădinariu.

Citiţi şi: Banda interlopului Cristel, trimisă după gratii

Instanţa de judecată i-a contopit pedeapsa cu o alta de 6 ani de închisoare pentru proxenetism, dată de o instanţă din Italia şi recunoscută de judecătorii români, pe care Costea o execută în acest moment.

Acesta a fost acuzat de procurori că în noaptea de 23 - 24 septembrie 2006 l-ar fi lovit pe Liviu Dobre într-un club. Liviu Dobre i-ar şi reproşat lui Costea că se uită insistent la soţia sa.

Costea l-ar fi împins după care l-ar fi lovit cu piciorul în coaste. Victima a avut nevoie de 15-16 zile de îngrijiri medicale, iar medicii legişti au concluzionat că leziunile suferite i-au pus viaţa în pericol.

În acelaşi dosar, Costea a mai fost acuzat că l-ar fi şantajat pe patronul unui magazin de mobilă din cartierul Tătăraşi, pentru a obţine de la el 3.000 de euro taxă de protecţie. Cătălin Costea l-ar fi ameninţat pe acesta din noiembrie 2008 până în ianuarie 2009 că îi taie pe membrii familiei sale şi le dă foc.  În ceea ce priveşte această acuzaţie, Judecătoria a decis să-l achite pe Costea.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite