Iaşi: Angajaţii de la Spitalul Socola continuă protestul (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

100 de salariaţi de la Spitalul de Psihiatrie protestează pentru a doua zi consecutiv în faţa unităţii sanitare. Conducerea instituţiei susţine că astăzi urmează să primească un răspuns de la Ministerul Sănătăţii.

Ora 17.20 20 de angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie încă mai protestează în curtea unităţii medicale. Conducerea instituţiei susţine însă că situaţia are mari şanse să fie îndreptată de parlamentari.

„Nu am primit deocamdată răspuns la memoriile pe care le-am făcut la CNAS şi la Ministerul Sănătăţii. S-a depus de parlamentari o propunere de schimbare de calcul. Mai excat, cheltuielile salariale să fie de 70% din bugetul spitalului, nu din sumele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate“, spune managerul Călin Scripcaru.

Ora 09.45 Angajaţii Spitalului Socola protestează de această dată în curtea unităţii şi susţin că nu se vor opri decât atunci când salariile vor fi la nivelul celor din luna martie a acestui an.

„Oamenii vor face proteste, iar de luna viitoare este posibil să li se alăture şi angajaţii altor spitale. Astăzi deja au venit şi angajaţiile de la secţiile exterioare din Şipote, Grajduri şi Bârnova. Toată noaptea a fost pichet de grevă la poarta spitalului şi aşa va fi până când îşi vor primi banii pe card", spune Viorel Tănase, liderul Sanitas Iaşi.

Conducerea unităţii medicale susţine că a trimis un memoriu la Ministerul Sănătăţii, iar în prezent poartă negocieri la Casa de Asigurări de Sănătate. „Ieri, la ora 13.00, am trimis un memoriu Ministerului Sănătăţii în care i-am expus problemele. Se estimează ca astăzi să primim un răspuns de la ei", spune Călin Scripcaru, managerul Spitalului Socola.

Iaşi: Protest şi îmbrânceli la Spitalul Socola. Angajaţii sunt nemulţumiţi că li s-au micşorat salariile (UPDATE FOTO)

Iaşi: Rudă de pacient la Socola: „L-am adus pe picioare, îl iau acasă în scaun cu rotile“ (VIDEO şi FOTO)

Urgenţele şi bolnavii internaţi în spital primesc îngrijirile medicale.

Angajaţii sunt nemulţumiţi că salariile le-au fost micşorate din cauză că Ministerul Sănătăţii a hotărât ca fondul de salarii să nu depăşească 70% din sumele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite