Iaşi: UPDATE Două dintre autocarele sindicaliştilor au rămas blocate peste o oră la intrarea în Capitală (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 750 de sindicalişti din CNSLR Frăţia au fost strict supravegheaţi de un echipaj al Autorităţii Rutiere Române până să plece din faţa Palatului Culturii, la miezul nopţii.

UPDATE Ora 10.00 Sindicaliştii ieşeni din sistemul de învăţământ protestează în aceste momente în Bucureşti. Aceştia nu au mai avut probleme cu inspectorii de la ARR, trecând printr-un singur control, în judeţul Vrancea.

„Drumul a fost foarte greu. Nu am avut probleme, doar în Vrancea era un control ARR, iar la intrarea în Bucureşti nu am fost opriţi“, ne-a spus Laviniu Lăcustă, lider sindical USLIP.

Botoşani: Bugetarii ajunşi în Capitală au fugit la moaşte: Doar jumătate sunt acum la mitingul din Piaţa Victoriei!

În schimb, două dintre cele 15 autocare de la CNSLR Frăţia au fost oprite la intrarea în Capitală, fiind nevoite să aştepte peste o oră, până când poliţiştii şi jandarmii le-au permis accesul pe străzile Bucureştiului.

„O oră am stat la intrare în Bucureşti. Au venit nişte poliţişti şi jandarmi, care ne-au numărat, ne-au controlat la acte şi apoi foarte târziu lăsat să intrăm în oraş“, a spus Angela, funcţionar din cadrul FNSA.

Cele 15 autocare au ieşit fără probleme din oraş, chiar dacă la capăt îi aştepta un alt echipaj ARR. „Cei de la ARR au apărut în faţa autocarului nostru şi ne-au spus să oprim şi să aşteptăm pe ceilalţi să plecăm“, ne-a spus un funcţionar din cadrul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie. 

Angajaţii ARR îi supraveghea atent pe sindicaliştii din faţa Palatului Culturii

Echipajul ARR a supravegheat plecarea sindicaliştilor

Printre cei 750 de bugetari care erau în drum spre Bucureşti, se numărau şi membri ai Partidului Social Democrat, cau au umplut cel puţin trei autocare. Întrebaţi de reporterii Adevărul de Seară ce căutau la faţa locului, aceştia au răspuns: „Am venit să supraveghem“.

Marţi noaptea, la 23.30, au mai plecat spre Capitală au plecat alte trei autocare ale sindicatului Sanitas, cu bugetari din sistemul sanitar.

„Acesta este momentul să întrăm într-un război cu guvernanţii. Se fac presiuni în toată ţara să nu ajungem la acest miting. Dar noi întrăm în Bucureşti îndiferent ce se întâmplă“, a spus Viorel Tănase, liderul Sanitas.

Sindicaliştii se pregătesc să plece în Capitală

Cele 500 de cadre sanitare s-au înarmat cu bannere, steaguri şi sirene. Fiecare din sindicaliştii care au plecat spre Capitală au primit şi mici pacheţele cu mâncare şi apă. „Asigurăm toate condiţiile ca oamenii să se manifeste, un mic dejun, apă, şase sanvişuri de persoană şi o masăcaldă“, a mai spus Tănase.

Sindicaliştii ieşeni au plecat în Capitală

Înainte de plecare, s-a făcut prezenţa sindicaliştilor

Sindicaliştii ieşeni au plecat la bucureşti

Citeşte şi:

Iaşi: Sindicaliştii din Educaţie, la un pas să rateze mitingul din Capitală (VIDEO)

Iaşi: Sute de bugetari pleacă la miezul nopţii spre Capitală pentru marele protest

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite