Iaşi: Amenzi uriaşe pentru gunoiul din faţa blocului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii care au proprietăţi în municipiul Iaşi pe care nu le curăţă vor plăti amenzi de până la 5.000 de lei. Consilierii locali au decis ieri ca persoanele fizice şi juridice ce deţin terenuri să salubrizeze, să pună gazon şi să toaleteze copacii de pe proprietăţi.

Mai mult, aceştia nu au voie să ardă sau să depoziteze deşeuri pe terenuri, în caz contrar riscă sancţiuni între 3.000 şi 5.000 de lei.

Amenda, la jumătate în 48 de ore

„Proiectul viza iniţial şi asigurarea îngrădirii terenurilor, dar consilierii au decis ca această prevedere să fie scoasă deoarece împrejmuirea proprietăţilor ne împiedică să intrăm şi să salubrizăm aceste spaţii“, a spus primarul Gheorghe Nichita. Totodată, aleşii locali au stabilit ca proprietarii de terenuri să fie notificaţi înainte de a fi amendaţi de inspectorii Primăriei sau Poliţia Comunitară. Hotărârea adoptată ieri de Consiliul Local vizează ca „cel amendat să poată achita în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, jumătate din minimul amenzii prevăzute“.

„Această hotărâre este necesară pentru a putea interveni în situaţiile în care proprietarii de terenuri nu-şi fac curat pe spaţii. Spre exemplu, la capătul esplanadei Oancea există un teren proprietate privată plin de gunoaie îngrădit, unde nu putem intra“, a spus Nichita.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite