UPDATE Ambulanţă răsturnată de un taxi în centrul Iaşiului (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un taximetrist care venea cu viteză dinspre Piaţa Unirii, pe Vasile Alecsandri, a lovit în plin salvarea, care mergea pe Independenţei spre Spitalul de Neurochirurgie. Accidentul a avut loc astăzi, în jurul orei 10.00.

Ora 12.00: Medicul care se afla în ambulanţă spune că nu ştie cum s-a petrecut accidentul.


image

Nu am văzut ce s-a întâmplat. Eu eram în spate cu pacienta. Nu a fost rănită, noi suntem bine, doar şoferul are o plagă la nivelul antebraţului stâng.  Veneam de la Roman, mergeam la Spitalul de Neurochirurgie cu pacienta în vîrstă de 63 de ani care are un accident vascular hemoragic. Pacienta este bine, în aceeaşi stare în care am luat-o de la Roman. Este conştientă", a spus Ilinca Maria, medicul care se afla în Ambulanţa implicată în accident.

Martorii au povestit că taximetristul ar fi intrat cu viteză în intersecţie. „Nu a acordat prioritate la ambulanţa care avea în funcţiune şi semnalele acustice şi luminoase. Cam avea viteză când a ieşit de pe străduţă. Posibil că a forţat culoarea, altă explicaţie nu este, odată ce a ieşit cu viteză şi a intrat direct în ambulanţă", a povestit unul dintre martorii accidentului.

Potrivit primelor cercetări făcute de poliţiştii de la Rutieră, taxiul condus de Florin Scripnic a intrat în intersecţie pe culoarea verde a semaforului, iar ambulanţa a trecut pe roşu.



„Un echipaj medical de urgenţă de la Serviciul de Ambulanţă Neamţ, a pătruns pe culoarea roşie a semaforului electric, moment în care a intrat în coliziune cu un taximetrist care se deplasa pe o arteră cu prioritate. Din ce ne-au spus medicii singura victimă a accidentului este şoferul Ambulanţei care are o simplă vătămare la unul dintre antebraţe"
, a spus inspectorul principal Dragoş Moiscu, şeful Biroului Rutier.

image

Acesta a mai precizat că din declaraţiile martorilor a rezultat că Ambulanţa avea în funcţiune semnalele de avertizare la intrarea în intersecţie. „Din ce spun martorii oculari, salvarea se deplasa cu mijloacele de avertizare luminoase şi sonore puse în funcţiune. Din primele verificări se pare că taximetristul a respectat culoarea verde a semaforului electric. Spune că a pătruns în intersecţie, nu a avut vizibilitate şi a fost surprins de salvare. Trebuia să acorde prioritate pentru că această salvare se deplasa prioritar, însă a declarat că nu a observat-o", a mai spus inspectorul principal Moisuc.

Ora 10.50: Ambulanţa venea de la Roman şi transporta la Spitalul de Neurochirurgie o femeie de 63 de ani, care suferise un accident cerebral.


image

În dreptul Universităţii de Medicină, un taximetrist care a forţat culoarea roşie la intersecţia străzilor Vasile Alecsandri cu Independenţei a intrat în ea cu viteză când a vrut să vireze la stânga, spre piaţa Mihai Eminescu.

Femeia a fost preluată de o altă ambulanţă. Şoferul ambulanţei a fost rănit.

Vom reveni cu amănunte şi fotografii de la locul accidentului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite