Iaşi: Aleşii locali au votat pierderile RATP în numai câteva secunde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au aprobat luni dimineaţă, în doar câteva secunde, bilanţul contabil al regiei de transport public pe 2009. Fără prea multe discuţii, aleşii au votat pierderile de peste 9,6 milioane de lei ale societăţii din subordine.

„Una din cauzele care a dus la aceste pierderi este diminuarea veniturilor din activitatea de bază prin continuarea lucrărilor la calea de rulare din Tătăraşi, Canta, Gară, Podul de Piatră, Nicolae Iorga şi sistarea transportului cu tramvaie în aceaste zone", se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre întocmită de şefii RATP.

Mai mult, aleşii au aprobat şi reducerea organigramei la regia de transport, de la 1 iunie, cu 163 de posturi de la 1.597.

Se majorează concesionarea locurilor de veci

Unul din punctele de pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi care a stârnit discuţii a fost cel legat de taxele şi impozitele ce vor fi percepute în 2011.

Cele mai multe dări nu vor fi majorate faţă de cele percepute în acest an. Singurele taxe care vor suferi modificări sunt cele pentru locurile de veci.

„Taxele de concesionare a locurilor de veci nu le-am modificat din 2007, iar anul trecut am încheiat cu o pierdere de 500.000 de lei", a precizat Luminiţa Sălceanu, şefa Direcţiei de Spaţii Publice Municipale.

Astfel, pentru a obţine un loc de veci în cimitir pentru o perioadă de 99 de ani, ieşenii vor trebui să achite de la anul 650 de lei, faţă de 441, cât este în prezent. Consilierii au votat şi susţinerea financiară a  Romanian Fashion Week. Astfel, au decis au alocarea a 4.000 de euro pentru chiria Sălii Polivalente, cazarea la Hotel Municipal pentru 42 de persoane şi transportul de la Iaşi la Bucureşti.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite