Iaşi: Ajustări la semafoarele de pe coridorul Civitas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că au existat mai multe nemulţumiri legate de proasta sincronizare a semafoarelor de pe traseul Copou -Tudor Vladimirescu, directorii din Palatul Roznovanu au anunţat că va fi introdusă fribră optică pentru transmisia rapidă şi corectă a datelor legate de trafic.

Sistemul green light de pe coridorul Civitas va suferi ajustări. „Au fost probleme legate de transmisia datelor către server. Informaţiile erau transmise prin GPS, dar trebuiau reglate foarte des. Se va trage fibră optică, iar informaţiile vor fi procesate printr-o singură sursă“, a menţionat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Pe traseul Copou - Tudor Vladimirescu a fost montat un sistem green light corridor prin care culorile de la semafoare ar trebui schimbate în funcţie de numărul de autoturisme care circulă pe fiecare sens.

image

Sistemul a fost implementat de UTI Traffic, iar valoarea este de 238.000 lei, fara TVA, fondurile fiind asigurate prin programul Archimedes, acelaşi prin care s-au cumpărat 50 de staţii de autobuz şi s-a amenjat pista de biciclete din Tudor până în Podul de Piatră.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite