Iaşi: Adrenalină şi echilibru pe două roţi (GALERIE FOTO ŞI VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul de trial pe bicicletă a adunat în faţa Palatului Culturii zeci de tineri. La aventura pe două roţi au putut participa nu doar elitele acestui sport, ci şi amatorii. Spectatorii au putut admira atât iscusinţa concurenţilor, cât şi bicicletele, unele de mii de euro.

Paleţi, grinzi, cauciucuri, imense mosoare şi o caroserie de maşină au fost obstacolele, pentru unii de netrecut, de la concursul de trial cu bicicleta, din faţa Palatului Culturii. Primii care au fost puşi să-şi dovedească măiestria au fost amatorii.

Marcel Onu (25 de ani) a venit special din Piatra Neamţ pentru a le arăta ieşenilor cât de bine îşi poate stăpâni bicicleta atunci când trebuie să depăşească obstacolele.

image

„Traseele nu mi se par foarte grele, în schimb sunt tehnice şi cer foarte mult echilibru. Normal ar fi trebuit să-l parcurg fără niciun punct de penalizare dar sper ca la următoarea serie să mă descurc mai bine", a spus tânărul după ce a simţit pe propria piele „greutăţile" traseelor pregătite de organizatori.

Nemţeanul spune că practică acest sport de aproximativ doi ani şi că în tot acest timp a încercat să nu rişte, ci să-şi însuşească cât mai bine fiecare etapă. „Din acest motiv nici nu am avut julituri foarte multe", a mai spus Marcel Onu.

3.000 de euro şi un deget rupt

Gabor Orban (21 de ani) este din Sf. Gheorghe. Împătimit al trialului cu bicicleta, tânărul nu a ratat ocazia să participe la concursul de la Iaşi.
Fost capion naţional în 2007, Orban s-a putut lăuda nu doar cu măiestria dovedită pe traseu, ci şi cu bicicleta sa, evaluată la aproximativ 3.000 de euro.

image

„Bicicleta este adusă din Franţa. Este una stoc dar căreia i-am adus mai multe îmbunătăţiri. Am încercat să o fac cât mai uşoară. Are ghidon de carbon, frânele au fost îmbunătăţite", a explicat concurentul.

Ca începător, Orban a avut şi el parte de accidente, dovadă fiind juliturile de pe piciorul său drept. „Am avut şi unul dintre degetele de la o mână rupt. Cu toate acestea, trialul nu este chiar atât de periculos pe cât se vede din afară", a mai precizat sportivul. Pentru a se menţine în formă, Orban face câte două ore de antrenament pe zi, merge la sală şi face jogging. „Dacă în străinătate poţi trăi din acest sport, din păcate, în România, trebuie să fii fotbalist ca să poţi spune că te întreţii din sportul pe care îl practici“, a mai spus tânărul.

Vezi cum s-au descurcat amatorii la probele de trial:

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite