Iaşi: Adrenalină şi cultură în ultimele zile ale FEstudIS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfârşitul acestei săptămâni va fi marcat la Iaşi de petreceri studenţeşti. Ultimele zile ale „singurei sesiuni aşteptate“ îi  vor scoate pe tineri din casă la concerte sau la evenimente mondene.

Weekend-ul pentru petrecăreţii de la FEstudIS începe de astăzi, de la ora 22.00. Atunci va avea loc cel mai aşteptat moment al festivalului, alegerea celei mai frumoase studente din Iaşi. Concursul Miss FEstudIS, aflat la a zecea ediţie, va alinia la start, în clubul Verve, concurente de la ligile studenteşti din Iaşi. În cadrul evenimentului vor fi prezentate şi creaţii vestimentare ale studenţilor de la  Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi.

Cântece ţigăneşti la cort

De la ora 24.00, tinerii se vor putea distra la un concert inedit, marca Sukar Nation. Una dintre puţinele trupe de Balcan Gipsy Folk din România readuce, printr-un stil inovator, o muzică de mult uitată. Cântecele vechi ţigăneşti, piesele lăutăreşti şi cele din folclor îmbinate cu melodii pop-rock, toate interpretate în stil balcanic, tineresc şi  antrenant, sunt doar câteva ingrediente ale show-urilor lor pline de energie.

„Când ţi-e sufletu-ntristat, tot de dor şi de oftat, ia şi bea un păhărel… Ai să uiţi de supărare şi că inima te doare şi-ai s-asculţi un cântecel“, este îndemnul celor de la Sukar Nation. Petrecerea va avea loc în cortul amplasat în faţa Universităţii „Petre Andrei“. Cei care nu vor să-şi petreacă noaptea dansând pot opta pentru un maraton de filme. Organizat de Liga Studenţilor de la Automatizări şi Calculatoare, CineMaratonul de la Casa de Cultură a Studenţilor va începe de la ora 21.00.

Timp de 24 de ore, tinerii vor viziona filme pe tema „Familii Regale de-a lungul istoriei“. Singura regulă impusă de organizatori este să nu se intre în sala de proiecţii cu băuturi energizante.

Luptă între cavaleri la Casa Studenţilor

Primul eveniment de sâmbătă este organizat de Clubul de Turism şi Ecologie „Turistor“. Este vorba despre proba de downhill, coborâre în viteză prin pădure, care va avea loc de la ora 10.00. Duminică, de la aceeaşi oră, va fi organizată proba de cross country,  circuit pe drumuri şi poteci forestiere.
Ambele vor avea loc în pădurile din raza Ocolului Silvic Bârnova.

Tot mâine, de la ora 11.00, ieşenii vor putea intra în pielea cavalerilor medievali. În faţa Casei de Cultură a Studenţilor, două tabere se vor „lupta“ sub atentă supraveghere pentru a asedia şi cuceri o cetate. Cei care doresc să intre în lupta vitejească se pot înscrie la numărul de telefon 0746.655.470.

Iată programul complet al ultimelor zile de FESTUDIS:

13 mai

Studenţii au talent

Concurs pentru studenții ieșeni, în care aceștia își pot prezenta competențele și abilitățile în domeniul artistic, fiind analizați de un juriu de specialitate.

 

Concert SUKAR NATION

vineri 13 mai, ora 24, cort Ursus

Sport Show

vineri  și sâmbătă, ora 16

Parcare CCS Iași, Parc Expoziție

Expoziție de echipament sportiv și demonstrații ale studenților de la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

Seară folclorică interculturală

vineri 13 mai, ora 20, parcarea CCS Iași

Orientare în carieră

vineri 13 mai, ora 16

Expoziţia „Tradiţie şi Artă"

13 - 14 mai, parcarea CCS Iasi

CineMaraton

Vineri 13 mai, ora 21, Sala Gaudeamus

Ești un nebun după filme? Atunci vino să vezi dacă reziști 24 de ore să vezi numai filme de calitate, și poate pleci și cu un premiu acasă.

LAN Party

Starnet Iași
Concurs de gammeing pentru pasionații jocurilor pe calculator.
12 mai: orele 11-16:30 FIFA 2011; Starcraft II
13 Mai rele 11-16:30 Counter-strike; DOTA

Miss Festudis 2011

Vineri 13 mai, ora 22

Concursul MISS FESTUDIS 2011 aflat la a Xa ediție va alinia la start concurentele reprezentând ligile studentești din Iași. În cadrul evenimentului în data de 12 mai 2011, ora 22, vor fi prezentate și creații vestimentare ale studenților Academiei de Arte "George Enescu".

Alimentaţie sănătoasă

Vineri 13 mai, ora 17, Dublin Pub

Sâmbătă 14 mai

Workshop

AIESEC Iaşi urmăreşte sensibilizarea tinerilor cu privire la cultura internaţională, prin organizarea a două workshopuri susţinute de stagiari străini şi returnee, în data de 14 mai, la CCS Iasi , începând cu orele 14. Pentru înscrieri accesaţi site-ul www.aieseciasi.ro

Team design

sâmbătă 14 mai, ora 15,
Vrei să iei o pauză? Ai auzit de conceptul Rube-Goldberg?
Te provocăm să vii și să realizezi ce nu ai mai realizat vreodată - Vino împreună cu 3 prieteni (sau nu:D) și participă la Team Design. Îți promitem o zi plină de distracție, prieteni noi și creativitate.
Construiește! Distrează-te! Festudentește!
Inscrierile se fac la numarul de telefon: 0754/071125 - Cosmin

Seara dansului studenţesc

sâmbătă 14 mai, ora 20, parcarea CCS Iași

Formații Participante: The Sky, Quasar Dance, Elegance, Doina Carpaților

Pe roţi verzi

sâmbătă,ora 10

Clubul de Turism şi Ecologie Turistor Iaşi organizează în cadrul FESTUDIS 2011 ,,Pe Roţi Verzi", ediția a XII-a. Sâmbătă de la 10 va avea loc proba de Downhill - coborâre în viteză prin padure, iar duminică de la 10 proba de Cross-Country - circuit pe drumuri și poteci forestiere. Ambele probe au loc în pădurile din raza Ocolului Silvic Bârnova. Mai multe date găsiți la www.iasibike.ro/perotiverzi

Go Medieval

Sâmbătă 14 mai, ora 11, parcarea CCS Iași

Buffer LARP (Live Action Role Play), este o activitate care are la bază lupte cu arme protejate.

Aceste activitãți pot varia de la lupte individuale sau pe echipe în cadrul unei competiții, la simularea unei bătălii între două tabere și până la scenarii mai complexe cum ar fi asediul unei cetăți, fie ea și una fictivă.

Luptele se desfășoară sub supravegherea arbitrilor sau a organizatorilor, care asigură respectarea regulilor, precum și respectarea scenariului, predefinit în funcție de activitate.

Va asteptam in fiecare seara in fata CCS Iasi, inainte de concert pentru a experimenta luptele medievale

Inscrierile se fac la numarul de telefon: 0746655470 - Corina

Sport Show

vineri  și sâmbătă, ora 16

Parcare CCS Iași, Parc Expoziție

 

SongStudis

vineri 13 mai, ora 22, Club FaceOFF

Asociatia Studentilor Francofoni Iasi (ASFI) organizeaza SongStudIS, concursul muzical desfasurat intre ligile studentesti iesene.  Competitia va avea loc sambata, 14 mai a.c., incepand cu ora 22:00, in Face Off ( Tudor Vladimirescu, in spate la T15).

Duminică 15 mai

Ziua lumânărilor aprinse

duminică 15 mai, ora 22, parcare CCS Iași
Ziua mondială a persoanelor ce au decedat din cauza HIV-SIDA se desfășoara anual în a treia duminică din luna Mai. Cu această ocazie SSFI vă invită să vă alăturați voluntarilor și să aprindeți alături de ei câte o lumânare în memoria sufletelor ce au pierit.

Seara teatrului basarabean

Duminică, 15 mai, orele 19.00, în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi

Salubrizare Ciric

duminică 15 mai, ora 14

 

Şah uman

duminică 15 mai, ora 14

Petran and friends

duminică 15 mai, ora 20, parcare CCS Iași
Cel mai cunoscut profesor de chitară din Iași și inițiatorul celui mai cunoscut festival de chitară clasică si electrică din zona Moldovei, IAȘI GUITAR FEST, ne propune anul acesta în FESTUDIS, Petran & Friends, o seară de neuitat în compania acordurilor de chitară.

 

Concert Opis Band

duminică 15 mai, ora 21, parcare CCS Iași

Maraton sportiv

duminică 15 mai, ora 11

Asociaţia Studenţilor Francofoni din Iaşi organizează pe data de 15 mai 2011 cea de-a treia ediţie a Maratonului Sportiv, în cadrul festivalului FEstudIS.
Plecarea se va face din faţa Universităţii Al. I. Cuza, iar linia de Finish va fi în Tudor Vladimirescu, în faţă la Iulius Mall.

City Rally

Te-ai gândit cât de bine cunoști Iașul? Dacă ești lăsat pe Strada Gîndu, știi cum să te întorici la facultate?
BEST Iași te pune la încercare! Vino la ora 12 in parcare la CCS Iasi de unde vom dezlega indicii și vom reînvia istoria orașului Iași.
City Rally constă într-un tur al orașului Iași, unde participanții vor fi împărțiți pe echipe și vor fi nevoiți să deslușească diferite indicii pentru a ajunge la o anumită destinație și pentru a acumula un anumit număr de puncte.

Inscrierile se fac la numarul de telefon: 0754071125 - Cosmin

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite