Iaşi: Acuzat că şi-a ţinut copiii în coteţul porcului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatăl a patru copii din localitatea ieşeană Gorban va fi judecat pentru că şi-ar fi lăsat odraslele să trăiască ca nişte animale, deşi îşi luase angajamentul în faţa judecătorilor că va avea grijă de ei.

Gheorghe P. (36 de ani) avea în îngrijire patru copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, după ce divorţase în 2006 de soţia sa care îşi abandonase familia.
În momentul în care i-au fost încredinţaţi spre creştere, instanţa de judecată, spun procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, ar fi reţinut că între el şi micuţi exista o puternică relaţie de afecţiune, şi că s-a preocupat de soarta lor deşi nu avea „condiţii corespunzătoare cerinţelor necesare dezvoltării fizice a copiilor".

Procurorii spun că, în realitate, bărbatul ar fi fost „legat afectiv" de veniturile pe care cei patru micuţi i le aduceau: alocaţiile de stat pentru copii, alocaţia monoparentală şi ajutorul social.

Copiii, ţinuţi flămânzi în coteţul porcului

„Copiii erau obligaţi să doarmă în coteţ împreună cu porcul şi să mănânce împreună cu calul. Sumele de bani obţinute lunar prin intermediul copiilor, le-a folosit pe băuturi, ţigări şi plata femeilor cu moravuri uşoare pe care le aducea acasă", se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Procurorii îl mai acuză pe bărbat că şi-a bătut copiii, i-a lăsat fără haine şi fără hrană. Micuţii se îmbrăcau cu hainele pe care tatăl lor nu le mai purta, şi pe care le legau cu sârmă pentru a nu cădea de pe ei.

În faţa anchetatorilor, Gheorghe P. a negat toate acuzaţiile ce i-au fost aduse. Bărbatul urmează să fie judecat pentru patru infracţiuni de rele tratamente aplicate minorilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite