Iaşi: Acuzat că şi-a furat maşina de sub nasul poliţiştilor de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat cu dublă cetăţenie, românească şi moldovenească, va trebui să le explice judecătorilor cum a reuşit să fie acuzat că şi-a furat propriul autoturismcu ajutorul unei chei potrivite.

Mihail Grigorii (44 de ani) a intrat în ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei de la Sculeni 15 decembrie 2009, la volanul unui autoturism VW. Procurorii spun că  în urma unui control, poliţiştii de forntieră au găsit ascunse în rezervor aproape 300 de pachete de ţigări.

Oamenii legii i-au reţinut atunci ţigările şi autoturismul şi l-au sancţionat cu 5.000 de lei. Procurorii arată că bărbatul a revenit după câteva ore în vamă într-o maşină condusă de un cetăţean basarabean, care se îndrepta spre Republica Moldova. Anchetatorii susţin că Grigorii s-a foslosit de acesta pentru a ajunge în apropierea zonei unde se aflau maşinile confiscate.

O dată ajuns lângă autoturismul său, bărbatul ar fi deschis portiera cu a doua cheie a maşinii , trecând podul peste Prut.Potrivit actului de trimitere în judecată, Mihail Grigorii a fost oprit de vameşii moldoveni care nu i-au dat voie să intre în Moldova cu maşina pentru că nu avea certificatul acesteia, actul fiind reţinut de vameşii români. În cele din urmă, maşina a fost returnată poliţiştilor de la Sculeni.

În faţa anchetatorilor, bărbatul a precizat că nu ştia că maşina îi fusese reţinută de autorităţile de la Sculeni.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite