Iaşi: Acuzat că a vrut să scoată din ţară un autoturism furat şi o betonieră neplătită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, a fost acuzat de procurori de săvârşiea infracţiunii de uz de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii susţin că Vladimir Mitreanu (43 de ani, din Cluj) ar fi ajuns la Vama Sculeni, la începutul lunii iunie 2009, la volanul unui autoturism Fiat înmatriculat în Spania.

Bărbatul le-a prezentat poliţiştilor o procură de folosinţă eliberată cu o lună înainte. În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că maşina fusese furată. În faţa anchetatorilor, clujeanul a susţinut că a luat maşina de la un basarabean a cărui identitate nu o cunoştea, la cererea fratelui său, şi că maşina era încărcată cu piese auto care urmau să ajungă în Republica Moldova.

După scurt timp de la incident, Vladimir Mitreanu a dat din nou ochii cu poliţiştii de frontieră. De această dată, se afla la volanul unei betoniere cumpărate în leasing de o societate din Cluj, ale cărei părţi sociale fuseseră preluate de bărbat în iunie anul trecut.

Vladimir Mitreanu ar fi prezentat la control o împuternicire de la  firma de leasing în baza căreia putea să folosească utilajul în Republica Moldova şi Ucraina. Oamenii legii au stabilit însă că firma de leasing reziliase contractul iar societatea trebuia fie să restituie betoniera, fie să achite aproximativ  40.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite