Iaşi: Acuzat că a dat mită, să-şi salveze usturoiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurori pentru că ar fi încercat să dea unui poliţist de frontieră 2000 de lei, pentru a-l lăsa să plece cu un transport de usturoi pentru care nu ar fi avut acte justificative.

Procurorii arată în actul de acuzare că pe 4 noiembrie 2010, Mihai Chelaru a fost chemat de şoferul unui camion, oprit pe Europeană, şi care era încărcat cu cinci tone de usturoi, să aducă actele care dovedeau provenienţa mărfii. Pentru că oamenii legii aveau suspiciuni cu privire la autenticitatea actelor prezentate de acesta, i-au ivitat pe cei implicaţi la sediul Inspectoratului de Frontieră Iaşi.

Pe drum, mai arată anchetatorii, Chelaru i-ar fi propus unui poliţist de frontieră să-l lase să plece în schimbul unei sume de bani. Ajunşi la sediul inspectoratului, Chelaru i-ar fi pus în buzunarul portierei maşinii 1.000 de lei. Anchetatorii mai arată că, în acel moment omul legii i-a atras atenţia că nu procedează bine. Atenţionarea a fost însă, mai spun procurorii, înţeleasă greşit de Chelaru care ar mai fi adăugat 500 de lei.

Agentul de la Frontieră şi-a încuiat maşina şi apoi şi-a anunţat superiorii. Procurorii susţin că după aceea, în momentul în care poliţistul de frontieră a revenit la Chelaru, acesta din urmă i-ar mai fi pus 500 de lei între elemenţii unui calorifer.

Potrivit actului de trimitere în judecată, Chelaru nu a recunoscut acuzaţiile, spunând că, de fapt, a fost provocat de poliţist.  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite