Iaşi: Acţionarii Poli, presaţi să-şi achite datoriile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Stărică, preşedintele clubului, cere de la investitori aproape 2 milioane de lei. Oficialul de la echipa de fotbal a depus în instanţă cinci acţiuni cu titlu de „pretenţii“ care se vor judeca în toamnă.

Cristian Stărică, preşedintele executiv al SC Fotbal Club Politehnica Iaşi, i-a chemat la bară pe acţionari, pentru a-i obliga să plătească clubului o mică avere.

Preşedintele Poli Iaşi susţine că omul de afaceri Bogdan Cihodaru, firma Omega IS Comunications SRL, reprezentată de Marcel Popa, SC Complex Hotelier Unirea, prin Lucian Grecu, dar şi Societatea Iulius Management Center, prin Dorin Ţurcanu, şi Centrul Internaţional de Afaceri, reprezentat de Viorel Roman, ar datora Poli Iaşi aproximativ 2 milioane de lei. Suma ar reprezenta contribuţiile acţionarilor la bugetele în sezoanele competiţionale din perioada 2008-2010.

„Acţionarii societăţii Fotbal Club Politehnica sunt obligaţi la participarea şi susţinerea cu contribuţii financiare a bugetului anual necesar şi indispensabil pentru o bună funcţionare a societăţii“, se arată în acţiunile de chemare în judecată. Cristian Stărică le-a solicitat judecătorilor să-i oblige pe acţionari şi la plata cheltuielilor de judecată, respectiv taxele de timbru şi onorariul avocatului, dar şi la plata unor penalizări de 500 de lei pe zi până la achitarea restanţelor.

„Nu cred că-şi permite cineva să investească“

Acţionarii de la club spun fie că nu ştiu despre dosare, fie că este vorba doar despre o formalitate. „Ştiu că nu mai erau datorii. Habar nu am ce s-a întâmplat acolo. Acum aflu de această acţiune de chemare în judecată“, a spus Bogdan Cihodaru.

Viorel Roman a precizat că, cel mai probabil, preşedintele clubului a deschis procesele pentru ca sumele datorate de acţionari să nu se prescrie: „Sunt nişte contribuţii pe care o să le dau când o să fie. Deocamdată cred că nu-şi permite cineva să investească având în vedere situaţia în care e clubul“.

Reprezentantul Complex Unirea, Lucian Grecu, a fost ceva mai reţinut: „Nu vreau să comentez acest aspect pentru că am stabilit la club că aceste lucruri se discută numai prin intermediul purtătorului de cuvânt“. Preşedintele Omega Tehnoton dă vina pe echipă. „Cred că Biroul Executiv şi jucătorii ar trebui daţi în judecată. Eu mi-am plătit toate datoriile faţă de club“, a spus şi omul de afaceri Maricel Popa.

Ce debite li se impută acţionarilor
Acţionar                                                       Procent acţiuni         Total debit
Bogdan Cihodaru                                       2,07%                     376.122 lei
SC Omega IS Comunications SRL        2,07%                     541.602 lei
SC Iulius Management Center SRL     13,46%                 3.152.284 lei
SC Complex Hotelier Unirea SA              2,07%                    541.602 lei
Centrul Internaţional de Afaceri                2,07%                    589.982 lei

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite