Iaşi: Achiziţii fără rost la stadion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii municipalităţii nu renunţă la achiziţii de sute de mii de lei pentru arena din Copou, deşi Iaşiul nu mai are echipă de fotbal în prima ligă. Primăria continuă să bage bani în tabela de marcaj achiziţionată în urmă cu două luni.

După ce au alocat peste 500.000 de lei pentru noua investiţie la Stadionul „Emil Alexandrescu“, şefii municipalităţii au organizat ieri licitaţia pentru execuţia unui soclu metalic necesar susţinerii tabelei.


Pentru contractul de peste 200.000 de lei au fost depuse trei oferte. Astfel, la selecţie s-au înscris firmele Tehnorob SRL, cu o ofertă de 175.000 de lei şi execuţia lucrărilor în 30 de zile, şi Huge Construct SRL, care a licitat 186.000 de lei şi montarea structurii în 35 de zile. Totodată, a mai depus ofertă şi Incom SA, care a solicitat 127.000 de lei, cu un termen de realizare de 35 de zile. „Vom studia ofertele financiare depuse şi urmează să desemnăm un câştigător în următoarele zile. Ofertele depuse se încadrează în prevederea bugetară alocată de noi“, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.


Se alege câştigătorul în câteva zile


Tabela de marcaj a fost comandată pentru finala Cupei României la fotbal care s-a jucat pe Stadionul „Emil Alexandrescu“ pe 26 mai. Licitaţia a fost atât de mult întârziată încât tabela a ajuns la Iaşi după competiţia sportivă.


În prezent, tabela este depozitată lângă stadion. Mai mult, pe 18 august, echipa de fotbal Politehnica Iaşi nu a primit de la Federaţia Română de Fotbal dreptul de a participa la competiţiile din ţară.


Practic, în acest moment, Iaşinul nu are echipă de fotbal în prima ligă, dar Primăria continuă să aloce bani de la buget pentru această investiţie. „Cred că ar trebui susţinut sportul de performanţă şi nu să se bage bani într-o tabelă pe care nu se ştie cine o va folosi“, a spus ieşeanul Marius Vieru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite